111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

Informatii generale

Cartea 111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana este o colectie impresionanta in ale carei pagini regasim operele a 111 poeti romani, acestea acoperind 230 de ani de literatura. Primul volum a fost publicat in anul 1785, iar in ultimii ani s-a bucurat de revizuiri si coperte din ce in ce mai impresionante. Cea mai recenta editie a fost lansata in anul 2017, iar grafica a fost realizata de artistul Alexia Udriste.

Cartea este recomandata iubitorilor de poezii care isi doresc sa descopere mai multi autori romani, dar si poezii mai putin populare, care nu intra in programa scolara. Editorii care au facut posibila aceasta relansare sunt Marius Chivu si Radu Vancu, iar editura cu care au colaborat este Nemira.

Printre poetii cuprinsi in carte amintim: Vasile Voiculescu, Marin Sorescu, Dan Coman, Mihai Eminescu, Miruna Vlada, Mircea Cartarescu si multi altii. De mentionat este faptul ca veti descoperi multi prozatori care au scris rime si care va vor surprinde cu stilul lor inedit.

Plotul111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

Cartea a aparut din dorinta lui Marius Chivu si Radu Vancu de a vedea cat mai multi oameni de toate varstele impartasind aceeasi pasiune pentru poezie. Deoarece literatura se schimba  precum cursul vietii, punerea la gramada a atator poeme conduce la o lecturare unica, potrivita oricarei varste, chiar daca cititorul este sau nu fan al poeziei.

Acoperind sute de ani de poezie clasica romaneasca si autori consacrati sau nu, este o antologie in oglinda a intregii literaturi. Aduna intre paginile sale atat poeti clasici, nemuritori, contemporani, cunoscuti sau anonimi, pentru ca cititorul sa aiba parte de o experienta completa, pe care sa o impartaseasca mai departe cu cei dragi.

Este genul acela de carte la care va veti intoarce, in care veti insemna versurile favorite si veti dori sa i le recitati persoanei iubite. O carte nemuritoare, ale carei poezii va vor ajunge direct la suflet.

CARTEA 111 CELE MAI FRUMOASE POEZII DE DRAGOSTE DIN LITERATURA ROMANA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

carturesti

111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

libris

111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

nemira

111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

cartepedia

111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea 111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana nu se poate incadra intr-un singur stil literar deoarece imbratiseaza modul unic de scriere a rimelor a 111 scriitori din vremuri diferita ale literaturii romanesti.

Atmosfera creata de lectura induce ideea unei carti savurate alaturi de o cafea fierbinte intr-un cadru poem pentru ca cititorul sa resimta ceea ce au simtit scriitorii cand au compus. Simplul fapt ca aveti accesul la astfel de opere literare intr-un singur volum va va induce o stare de bine, iar Marius Chivu si Radu Vancu au creat acest univers poetic pentru ca tot mai multi oameni sa se bucure de frumusetile literaturii si sa impartaseasca aceasta dragoste.

De ce merita sa cumperi cartea

Merita sa cumparati cartea 111 Cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana fie ca sunteti pasionati de poezie sau nu. Poate fi o idee de cadou extraordinara pentru o persoana draga, ori poate reprezenta un loc de cinste in biblioteca dumneavoastra, alaturi de alte opere ale literaturii romane. Fiecare poezie este diferita, cu structura, rima si apartinand unui alt gen, astfel incat este imposibil sa nu va gasiti o favorita. Este o carte superba, care merita interesul dumneavoastra si care nu va va dezamagi.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu