Alchimistul

Informatii generale

Alchimistul este un roman scris de celebrul autor brazilian Paulo Coelho, publicat pentru prima oara in anul 1988. Acest roman este unul alegoric si urmareste povestea unui tanar cioban andaluz in calatoria sa spre piramidele Egiptului, dupa ce a visat ca a gasit o comoara acolo.

Cartea Alchimistul este una dintre cele mai bine vandute carti din lume. De-a lungul timpului, a fost adaptata in numeroase filme si piese de teatru.

 

Alchimistul

 Plotul

Firul narativ al romanului urmareste calatoria unui tanar cioban andaluz pe nume Santiago. Acesta considera ca un vis pe care l-a avut a fost profetic si afla de la un ghicitor ca visul ar semnifica faptul ca va gasi o comoara la piramidele egiptene.

La inceputul calatoriei sale, se intalneste cu un imparat care ii spune sa isi vanda oile pentru a ajunge in Egipt si ii povesteste despre ideea Legendei Personale, acel lucru pe care fiecare om a dorit dintodeauna sa il realizeze.

In aceasta calatorie a sa, Santiago intalneste un alchimist intelept care il ajuta sa isi descopere Sinele.

CARTEA ALCHIMISTUL ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Alchimistul

elefant

Alchimistul

carturesti

Alchimistul

libris

Alchimistul

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Alchimistul se constituie pe alocuri ca o carte despre dezvoltare personala decat ca o lucrare de beletristica. Principalul laitmotiv al cartii pe care se construieste intreaga calatorie a lui Santiago este ideea ca atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, intregul Universul conspira pentru ca dorinta ta sa fie indeplinita.

In acest sens, este o lectura utila, deoarece ne ajuta sa capatam incredere in noi si in fortele proprii. Cititorul care rasfoieste aceasta carte doar pentru plotul in sine pierde cam 70% din esenta ei minunata. Cu un stil de a scrie viu, intens, autorul tese in jurul personajului principal multiple firuri narative despre care un filosof ar putea sa reflecte de-a lungul anilor.

Idei despre destinul propriu, despre ridicarea deasupra esecului, despre unitatea universului, sunt toate aspecte pe care Coehlo le introduce in “dictionarul” relativ simplist al romanului. Descrierile sunt incredibile iar cuvintele sunt alese intr-o maniera interesanta, transformand acest roman intr-unul cu adevarat magic.

De ce merita sa cumperi cartea

Pentru oricine citeste nu numai pentru a scapa de realitate, ci si pentru a o intelege, Alchimistul poate oferi cate putin din ambele lumi. Dincolo de situatia specifica, este o carte atemporala prin subiectele abordate si o lectura care iti largeste orizonturile culturale.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu