Animale fantastice si unde le poti gasi

Informatii generaleAnimale fantastice si unde le poti gasi

Cartea Animale fantastice si unde le poti gasi scrisa de J.K. Rowling a fost publicata initial in anul 2001. Insa in 2016 a fost relansata sub forma unei piese de teatru, respectand scenariul original. Lansarea a fost legata si de lansarea filmului cu acelasi nume, pelicula in care fanii seriei Harry Potter fac cunostinta cu vrajitori noi.

Debutul autoarei ca scriitoare de scenarii pentru teatru este unul extraordinar, cartea fiind vanduta in milioane de exemplare in intreaga lume. Puternic aclamata de criticii literari, lumea creata intr-o versiune magica a New York-ului impresioneaza si atrage prin descrierile elaborate si personajele misterioase.

Ecranizarea cartii a fost lansata in cinematografe in toamna anului 2016 si i-a avut ca protagonisti pe Eddie Redmayne, Katherine Waterston si Ezra Miller. Doi ani mai tarziu, a aparut si cea de-a doua parte a filmului: Crimele din Grindelwald.

Plotul

Actiunea cartii incepe in anul 1926, in metropola New York, unde un vrajitor este urmarit in intreaga Europa pentru crimele sale monstruoase. Protagonistul Newt Scamander ajunge in aceasta perioada in New York cu o valiza plina de creaturi ciudate. Am putea spune ca Newt este versiunea sofisticata a indragitului personaj Hagrid din seria Harry Potter.

La doar cateva ore de la aparitia sa, valiza dispare, asa ca Newt si cei trei companioni ai sai pornesc in cautarea creaturilor fantastice si recuperea acestora. Desi actiunea are loc cu mult inainte de cea a cartilor din universul Harry Potter, nu putem nega asemanarile, iar fanii seriei vor indragi cu siguranta aceasta noua abordare, ceva mai teatrala si mai sofisticata.

CARTEA ANIMALE FANTASTICE SI UNDE LE POTI GASI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Animale fantastice si unde le poti gasi

carturesti

Animale fantastice si unde le poti gasi

libris

Animale fantastice si unde le poti gasi

cartepedia

Animale fantastice si unde le poti gasi

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Este important de mentionat ca desi exista cartea publicata in 2001 de catre J.K. Rowling, in anul 2016 a fost publicata versiunea de scenariu pentru piesa de teatru. Acest lucru inseamna ca pentru publicatia din 2016, autoarea nu si-a expus 100% ideile din carte. Scenariul de teatru este diferit fata de un roman, motiv pentru care experienta cititului va fi putin diferita.

Fiecare scena beneficiaza de o descriere a decorului, a vestimentatiei si a actiunilor personajelor. Protagonistii fac schimb de replici, iar notele autorului prezinta starile de spirit, grimasele si gesturile fiecaruia. Astfel de detalii transforma cartea intr-o lectura usoara si pur si simplu fascinanta.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita cumparata deoarece va fi pe placul oricarui fan al seriei Harry Potter. De foarte mult timp, fanii ii cereau autoarei sa lanseze continuarea povestii, insa aceasta a decis sa scrie in schimb un prequel. Animale fantastice si unde le poti gasi prezinta povestea personajelor cu mult inainte ca Harry Potter sa se nasca macar. Astfel, cititorii vor face cunostinta cu alti vrajitori si cu originile unor creaturi mistice pe care le vor indragi cu siguranta.

Dupa ce cititi cartea va recomandam sa urmariti si filmul deoarece este o productie foarte aclamata de critici, efectele vizuale utilizate fiind impresionante.

9.5 Total Score

Lasa un comentariu

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu