Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd, pe numele sau complet, Anna Renee Todd, este o autoare de origine americana nascuta in Dayton, Ohio. A devenit autor in anul 2013 si a castigat popularitate cu romanul de debut intitulat ,,Dupa ce ne-am intalnit” parte componenta a seriei After.

Anna a inceput sa scrie lucrari de fan fiction pe Wattpad, o platforma pentru pasionatii de literatura la inceput de drum. Fan fiction se refera la acel gen de ficitune despre lucrui deja existente. Primul volum al seriei After a luat nastere pe acest site, iar fanii, care au ajuns la ordinul milioanelor, au implorat-o pe autoare sa lanseze si o carte.

Fenomenul After a luat amploare, fiind cea mai impresionanta crestere inregistrata in literatura pentru adolescenti. La scurt timp de la lansare, ,,Dupa ce ne-am intlanit” a devenit bestseller international si autoarea a mai scos inca 4 carti pentru a completa povestea de dragoste a indragitilor protagonisti.

Desi Anna Todd nu are studii in domeniul scrierii creative, ea este foarte apreciata de adolescenti pentru felul ei simplu de a relata fapte verosimile, specifice varstei lor. Lecturile ei sunt usoare, insa sunt recomandate preponderent adolescentilor deoarece autoarea descrie scene pasionale intre personajele creionate de ea.

Inspiratia pentru scris a aparut odata cu formarea trupei britanice de baieti One Direction. Anna, ca orice alta fana veritabila, s-a apucat sa scrie fan fictions despre aceasta trupa. Astfel, a luat nastere Hardin Scott, protagonistul inspirat de cantaretul Harry Styles din trupa. Milioanele de fani One Directon s-au regasit in spusele Annei si de la cartea scrisa pe telefon in 2013, un an mai tarziu a devenit un roman publicat si extrem de adorat.

Impresionant este faptul ca inainte ca Anna sa temrine de scris cartea in varianta pentru editura, ea deja era contactata de un studio pentru ecranizare. Filmul After a avut premiera in anul 2019 si a fost deja confirmata partea a doua.

Pana in prezent, cartile Annei Todd sunt:

Autoarea a fost si in tara noastra. In 2018 a venit in Romania pentru a-si promova noua carte ,,Cele mai stralucitoare stele” in cadrul unui turneu european. A avut loc o sesiune de autografe si a fost impresionata de numarul mare de fani romani.

Show next