Arta razboiului

Informatii generaleArta razboiului

In jurul secolului al VI-lea i.Hr. Sun Tzu a scris cartea Arta razboiului. Initial scrisa in limba chineza, cartea a fost tradusa in limba engleza si in alte limbi ulterior si este si astazi o lectura importanta. A castigat recunoasterea in toata lumea pentru sfaturile sale privind succesul militar. Generali si soldati au beneficiat de aceste sfaturi esentiale. Veti gasi 13 capitole in carte, fiecare dintre ele vorbind despre un alt aspect al razboiului. Cartea este enigmatica, poetica si, uneori, luminoasa.

Nu exista o modalitate mai buna de a invata fiecare aspect al razboiului decat de la personalul militar experimentat. Cu atat mai bine cand acea persoana se intampla sa fie un strateg si un filosof. Acesta este exact autorul Artei razboiului, Sun Tzu. Sun Tzu a fost un general militar chinez, filozof si strateg care a trait in timpul dinastiei Zhou din China antica. Astazi, Arta razboiului este din ce in ce mai populara printre liderii politici, strategii militari si profesionistii in management.

Plotul

Scopul lui Sun Tzu a fost indrumarea strategiei militare antice a Chinei. Cartea ilustreaza perfect modul in care se pot depasi si invinge adversarii in razboi fara a se angaja in lupta fizica. Cu toate acestea, cartea a beneficiat mult de iubirea oamenilor in afara armatei, deoarece subliniaza mai putin lupta reala si se concentreaza mai mult pe strategie.

Concurenta dintre intreprinderile moderne reflecta perfect duelul cu militarii antici chinezi. Acesta este motivul pentru care multi oameni de afaceri si profesionistii de management folosesc astazi invataturile din Artei Razboiului.

Pentru a rezuma, intelepciunea sub forma unei strategii militare pe care Sun-Tzu o ofera in carte este ceva ce se poate aplica conflictelor, obstacolelor si obiectivelor zilnice ale vietii. De aceea, cartea este atat de recomandata.

CARTEA ARTA RAZBOIULUI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Arta razboiului

elefant

Arta razboiului

carturesti

Arta razboiului

libris

Arta razboiului

cartepedia

Arta razboiului

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Mesajul unic pe care trebuie sa-l cunoasteti despre carte este acela de a vedea inamicul, de a va cunoaste pe voi insiva si echipa, iar apoi veti putea intelege ce trebuie sa faceti in lupta. Acest sfat se aplica si tacticii moderne. Indiferent daca stati impotriva unei armate de carti sau a unor teroristi, numai prin cunoasterea corecta a dusmanului si a propriei persoane, veti fi in stare sa atingeti inaltimile de castig. Acesta este unul dintre cele mai importante si evidentiate mesaje din intregul text.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea cu sfaturile sale interesante si o perspectiva minunata asupra incercarilor de razboi si cum sa le depaseasca se dovedesc a fi o citire fantastica si merita cumparata. Chiar daca majoritatea componentelor nu sunt fiabile zilelor noastre, nu inseamna ca invataturile transmise nu se pot aplica si in epoca moderna. Cu concepte comune despre sfaturile de razboi din trecut si din prezent, cartea Arta razboiului este intr-adevar o carte care merita citita de oricine.

Pret
9.5
Actiune
8
Personaje
8.5
PROS
  • Este o carte plina de invataminte pe care le puteti adapta si astazi.
CONS
  • Stilul de scriere nu este unul comun.
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score