Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Informatii generale

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus este cartea aparuta in anul 2016 care a fost scrisa de catre John Gray. Se spune despre aceasta carte ca face parte din top 10 cele mai influente carti ale lumii in ultimii 25 de ani datorita puterii ei de a comprima anumite comportamente umane atat ale barbatilor cat si ale femeilor si de a le explica prin metafore destul de usor de inteles.

Influenta cartii se poate vedea prin numarul de vanzari ale exemplarelor, care este de peste 50 de milioane, fiind tradusa in 45 de limbi ale mapamondului.

Desi a aprut in anul 2016, cartea a inceput sa fie scris in anul 1992 si au fost nevoie de 10 ani pentru a o duce la bun sfarsit. Astfel, cartea nu mai devine o simpla lectura, ci o adevarata cercetare psihologica menita sa puna accentul pe comportamentul oamenilor.

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus Plotul

Actiunea fictiva incepe acum multe secole, cand primii barbati au aparut pe Marte, iar primele femei au aparut pe Venus. Astfel, cu ajutorul unui telescop barbatii observa femeile si se indragostesc de ele. Atat barbatii cat si femeile hotarasc sa se mute impreuna pe Pamant, unde doresc sa isi intemeieze familii. Aici apar neintelegerile si explicatiile privind comportamentele diferite dintre barbati si femei si modul in care fiecare priveste anumite situatii. Pentru a putea intelege cat mai bine, autorul ofera exemple clare de situatii care apar intre venusiene si martieni si modul in care fiecare replica, fiecare gest este interpretata de catre fiecare dintre acestia.

 

CARTEA BARBATII SUNT DE PE MARTE, FEMEILE SUNT DE PE VENUS ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

elefant

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

carturesti

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

libris

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus este plina de metafore foarte usor de deslusit prin care se subliniaza modul in care barbatii si femeile sunt construiti si gandesc in relatia lor de cuplu. Cartea devine usor, usor un adevarat manual pshiologic al relatiilor de dragoste dintre femei si barbati, oferind amanuntit exemple care trateaza adevarate situatii reale din viata unui cuplu.

Tema care guverneaza cartea este relatia si modul de comunicare in cuplu. Desi vorbim aceeasi limba, nu inseamna ca percepe aceleasi lucruri.

Titlul cartii, sub forma de metafora este cel care prevesteste tema cartii, punand accentul pe faptul ca femeile si barbatii gandesc si simt diferit ca urmare a constructiei lor biologica.

De ce merita sa cumperi cartea

Aceasta carte merita sa fie citita atat de barbati cat si de femei deoarece este imposibil sa nu ne regasim macar intr-o idee si intr-o semnificatie din carte. Este un mod bun de a il intelege pe cel de langa noi si pentru a aveaa o legatura cat mai complexa. Dupa ce cititi cartea puteti sa va sfatuiti cu partenerul, sa vedeti in ce situatii se regaseste si daca el chiar crede acele lucruri si care se adeveresc.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu