In ape Adanci

Informatii generale

In ape adanci este un roman publicat de catre Paula Hawkins in anul 2017. Autoarea este cunoscuta pentru trillerul psihologic care a devenit bestseller in scurt timp de la aparitie, romanul Fata din Tren. In linii mari, cartea pastreaza acelasi stil ca si romanul care a consacrat-o pe autoare.

Plotul

In linii mari, plotul cartii se construieste in jurul descoperirii trupului unei mame singure pe fundul raului care trece prin oras. In urma ei, a ramas o adolescenta singuratica de vreo cincisprezece ani. Fara parinti si fara prieteni, ramane in grija surorii mamei sale, care este de fapt mai degraba o straina a familiei. Matusa protagonistei a fugit de acasa atunci cand era mai tanara si a jurat ca nu se mai intoarce.
Mai devreme in aceeasi vara, linistea acelui oras a fost zguduita de descoperirea altui cadavru, al unei adolescente, tot pe fundul raului.
Aceste femei nu sunt primele femei “pierdute” in aceste ape intunecate, dar moartea lor tulbura deopotriva orasul cat si istoria raului, reprezentand, de altfel, intriga intensa a cartii. Firul narativ dezvaluie gradual, la fel ca in cazul romanului Fata din Tren, secrete ascunse, socante.

 

IN APE ADANCI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

In ape adanci

elefant

In ape adanci

carturesti

In ape adanci

libris

In ape adanci

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cu acelasi stil intens si totusi subtil de a scrie cu care si-a obisnuit cititorii in romanul Fata din Tren, precum si cu o capacitate intrinseca si ascutita de a intelege instinctele umane ( si in general exact acele lucruri care ne motiveaza in inconstient sa fim capabile de lucruri intunecate) care au captivat sute de mii de cititori la lecturarea primului roman, Paula Hawkins ofera o lectura puternica, intensa.
Structura literara si firul narativ al romanului se bazeaza tocmai pe acest laitmotiv ca uneori, oricat de adanc este ascuns trecutul si implicit anumite secrete, el poate reveni oricand la suprafata. Dincolo de alegerea evidenta a titlului care practic sintetizeaza plotul lucrarii-descoperirea celor doua cadavre in apele raului-acesta este sugestiv tocmai ca o metafora a acestui trecut alunecos, care niciodata nu este ceea ce pare.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca esti un fan al romanelor de tip triller psihologic, cartea In ape adanci te va incanta. Se incadreaza in acest gen intr-o maniera armonioasa, fara a fi plictisitoare. Paula Hawkins reuseste, ca si in cazul primului roman, sa atraga atentia cititorilor si mai ales cum sa ii faca sa fie captivati pana la capat, pentru a descifra misterul.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu