Cel care ma asteapta

Informatii generaleCel care ma asteapta

Cel care ma asteapta este un roman fenomen scris de Parinosuh Saniee. Cartea a fost interzisa de doua ori din pricina regimului strict existent in Iran, dar cu toate acestea, povestea protagonistei a facut inconjurul lumii, iar prin intermediul acestei lucrari, omenirea are acces la detaliile uuitoare despre cruda soarta a femeilor din Iran.

Publicata initial in 2003 si editata si reeditata de peste douazeci de ori de la data apritiei, acest roman este unul emblematic, reprezentativ pentru femeile puternice din Iran. Este o fresca a istoriei recente din care cu totii avem de invatat.

 Plotul

Cel care ma asteapta debuteaza cu perioada dinainte de revolutia iraniana, undeva in anul 1979.

Protagonista, intitulata Masumeh, se indragosteste si povestea lor evolueaza treptat, ba chiar timid. Maritata cu forta la varsta adolescentei, un obicei tipic pentru cultura iraniana, ea are norocul sa aiba un sot permisiv. Acesteia i se permite sa isi continuie studiile, dar cu toate acestea, inima mare si permisiunile de care sotul ei dau dovada, nu sunt pe placul celorlalti barbati din familie.

Incepe astfel o lupta cu obieciurile tirane, traditia inumana si dovezile de iubire fata un conducator suprem, care diminueaza iubirea chiar si fata de propria fiica.

CARTEA CEL CARE MA ASTEAPTA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Cel care ma asteapta

elefant

Cel care ma asteapta

carturesti

Cel care ma asteapta

libris

Cel care ma asteapta

cartepedia

Cel care ma asteapta

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Atmosfera creata de autoarea de origine iraneana, Parionush Saniee, este una unica, idilica, dar presarata cu situatii limita, pe care multi dintre noi nu le-am putea digera in viata reala. Sinceritatea cruda cu care autoarea alege sa expuna realitatea traita de femeile din Iran este surprinzatoare, cinica si deseori veti simti nevoia de cenzura.

Cartile sale sunt traduse in zeci de limbi si este cea mai cunoscuta romanciera a literaturii Iranului. Scenele create de ea, cu un puternic impact emotional, pot parea exagerate, dar sunt de fapt o portretizare a aceea ce autoarea cunoaste foarte bine deoarece fiecare lucrare a sa este inspirata din fapte cat se poate de reale.

De ce merita sa cumperi cartea

Aceasta carte merita cumparata daca doriti sa aprofundati cultura unei alte lumi. Iranul are farmecul sau, iar cititorul va fi surprins de modul inedit in care oamenii dintr-o alta tara, care au trait intr-o alta cultura, fac alegeri esentiale pentru viitorul lor, tinand cont exclusiv de cutumele impuse de religie.

Daca va numarati printre persoanele interesate de culturile diferite si agreati lecturile pline de suspans, atunci Cel care ma asteapta este cartea potrivita pentru dumneavoastra. Indeplineste cerintele celor mai exigenti iubitori de literatura si va va tine cu sufletul la gura cu fiecare noua pagina rasfoita.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu