Cele 40 de legi ale iubirii

Informatii generale

Cele 40 de legi ale iubiriiCartea Cele patruzeci de legi ale iubirii este un roman de fictiune scris de autoarea de origine turca, Elif Shafak, cunoscuta si pentru lansarea titlurilor precum Bastarda Istanbulului sau Cele trei fiice ale Evei.

Romanul insumeaza peste 400 de pagini si a fost lansat la edtiura Polirom in cadrul colectiei Top 10+. Cartea a fost publicata pentru prima oara in 2009 si a fost nominalizata doi ani mai tarziu pentru premiul International Dublin Liberty.

Plotul

In carte este vorba despre o gospodina nefericita casatorita, Ella, care locuieste in Statele Unite ale Americii. Are patruzeci de ani si lucreaza pentru o agentie literara. Cand i se ofera o carte cu numele de „Blasfemia dulce”, scrisa de Aziz Zahara, incepe a doua naratiune a romanului, in interioriul cartii, desfasurand povestea intalnirii si unirii mistice.

Fasinanta legatura dintre poetul persan si Shams din Tabriz are puterea de a o captiva pe Elle, iar aceasta incepe o corespondenta prin e-mail cu autorul Aziz. De ambele parti, exista un schimb de dragoste mistica intre Ella si Aziz; si Shams si Rumi (din carte).

Ella este eliberata de viata ei veche: decide sa renunte la rolul de gospodina si sa plece de langa familia sa (inclusiv de langa sotul ei adulter) pentru a fi cu Aziz, insa relatia lor este una platonica. El ii spune ca are cancer si ca nu prea are timp sa traiasca. Dupa moartea lui, ea continua viata cu o inima deschisa, pentru a vedea unde o duce noua ei cale acum, cand a invatat sa traiasca in momentul prezent si sa-i asculte inima.

CELE PATRUZECI DE LEGI ALE IUBIRII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Cele 40 de legi ale iubirii

carturesti

Cele 40 de legi ale iubirii

libris

Cele 40 de legi ale iubirii

cartepedia

Cele 40 de legi ale iubirii

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Romanul de fictiune romantica Cele patruzeci de legi ale iubirii este o culegere a celor mai importante lectii pe care cititorul le poate induce in urma actiunilor personajelor din carte. Autoarea reuseste sa contureze personaje puternice, cu personalitati marcate de cultura si traditiile cu care au fost crescute, aflate aucm in situatia de a fi nevoite sa isi schimba conceptiile despre lumea inconjuratoare si sa imbratiseze noul, modernismul si libertatea.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita achizitionata deoarece prezinta o veritabila poveste de iubire. Este inspirata din fapte reale, iar personalitatea personajelor si firul naraitunii sunt verosimile, usor de intuit drept reale si crutremuratoare. Felul in care autoarea reuseste sa transpuna in cuvinte nefericirea femeilor casnice, dar si modul in care o singura femeie are puterea de a schimba totul in jurul sau, demonstreaza importanta iubirii in orice situatie, indiferent de nivelul social si de cultura. Cartea este o elogie dedicata iubirii care trateaza diferentele notabile dintre religie si spiritualitate, dar care pune accent pe atractia naturala, inevitabila.

7.6 Total Score

9.3Editor's score
Pret
9.5
Actiune
9.5
Personaje
9
7.6User's score
Pret
9
Actiune
6
Personaje
8
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

1 comentariu
 1. 3.8
  Pret
  90
  Actiune
  60
  Personaje
  80

  Foarte frumoasa si profunda aceasta carte, pentru cine este dispus sa o inteleaga. Stiti cumva daca exista si o continuare? Ori imi puteti recomanda ceva asemanator? Mi-a placut foarte mult si doresc sa mai citesc ceva asemanator.

  + PROS: Usor de citit Poveste induiosatoare
  - CONS: E prea scurta! Doresc o continuare!
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Comentariu

Your total score