Cele cinci limbaje ale iubirii

Informatii generale

Cele cinci limbaje ale iubiriiCele cinci limbaje ale iubirii este o carte scrisa de Gary Chapman. Autorul sintetizeaza in paginile acestei carti specificul a cinci modalitati de a iti exprima iubirea. Fiecare modalitate este exemplificata prin ilustrarea anumitor situatii pe care le-a intalnit in meseria lui de consilier.

Plotul

Gary Chapman isi structureaza discursul in jurul ideii ca fiecare dintre noi avem un limbaj primar si unul secundar in ceea ce priveste iubirea. El sugereaza ca, „pentru a descoperi limbajul iubirii unei persoane”, trebuie sa observi modul in care isi exprima dragostea fata de ceilalti si, de asemenea, sa analizezi ofurile si suprarile cele mai dese.

CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Gary Chapman - Cele cinci limbaje ale iubirii

elefant

Gary Chapman - Cele cinci limbaje ale iubirii

carturesti

Gary Chapman - Cele cinci limbaje ale iubirii

libris

Gary Chapman - Cele cinci limbaje ale iubirii

O idee de baza a lucrarii sale este faptul ca oamenii tind sa ofere in mod natural dragoste in modul in care prefera sa primeasca dragoste, iar o mai buna comunicare poate fi atinsa atunci cand ajungem sa intelegem cum sa ne demonstram iubirea in limbajul inteles de catre cealalta persoana.

Dar care sunt aceste cinci limbaje ale iubirii, in viziunea lui Gary Chapman?

Primul limbaj al iubirii se concretizeaza in anumite afirmari. In acest sens, unii oameni se simt cei mai iubiti cand primesc cuvinte de afirmatie de la cei dragi. Al doilea limbaj al iubirii este reprezentat de timpul de calitate petrecut cu persoana iubita, mai degraba decat afirmarea unor cuvinte precum “te iubesc”. Al treilea limbaj al iubirii se concretizeaza in cadouri primite de la partener. Al patrulea limbaj al iubirii sunt actele de serviciu realizate pentru persoana iubita. Nu in ultimul rand, al cincilea limbaj al iubirii este reprezentat de atingerile fizice.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii este usor de citit, relativ scurta, si ofera cititorilor informatii relevante, care pot fi utile in cadrul relatiilor personale. Autorul scoate in evidenta faptul ca actiunile pe care le putem face pentru a ne arata dragostea fata de partenerul nostru nu sunt neaparat primite de celalalt asa cum intentionam noi.

Un atu al discursului lui Gary Chapman este ca ne aminteste faptul ca oamenii experimenteaza lumea in mod diferit. Acesta poate fi un concept important atunci cand incercam sa intelegem nevoile si sentimentele partenerilor nostri.

Identificarea atat a limbajului primar al iubirii personale cat si al limbajului partenerului poate intr-adevar sa creasca interactiunile pozitive intr-o relatie. In mod alternativ, aceasta carte poate sugera cititorilor alte variante prin care sa isi arate iubirea fata de partenerul de viata.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca vrei sa citesti o carte usoara, care sa iti ofere anumite sugestii prin care iti poti imbunatati relatia cu partenerul de viata, intelegand cum se structureaza cu exactitate acest limbaj complex al iubirii, atunci cartea cele cinci limbaje ale iubirii este alegerea potrivita. Cartea te va incuraja sa incerci sa abordezi o comunicare eficienta cu partenerul tau si, desi adeseori din discursul autorului lipsesc dovezile empirice, la final se dovedeste o lectura utila.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu