Codul lui Da Vinci

Informatii generale

Codul lui Da VinciCodul lui Da Vinci este un thriller publicat de Dan Brown in anul 2003. Urmareste aventurile lui Robert Langdon si Sophie Neveu, dupa ce o crima care a avut loc la muzeul Luvru din Paris ii face sa fie implicati in lupta dintre Prioria din Sion si Opus Dei concentrata in jurul posibilitatii ca Iisus sa fi avut o relatie cu Maria Magdalena. Nuvela a devenit un bestseller, iar in 2006 a fost lansat filmul cu acelasi nume, inspirat de roman.

Plotul

Titlul nuvelei se refera la felul in care a fost gasita prima victima in Galeria Muzeului Luvru, dezbracata si intr-o pozitie foarte asemanatoare cu desenul celebru al lui Da Vinci, omul Vitruvian, cu mesaje scrise langa trupul lui si o pentagrama desenata pe piept cu propriul sange.

CARTEA CODUL LUI DA VINCI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Codul lui Da Vinci

elefant

Codul lui Da Vinci

carturesti

Codul lui Da Vinci

libris

Codul lui Da Vinci

Nuvela exploreaza o istorie alternativa a religiei asa cum o stim noi, al carui plot de baza este ideea ca regii din dinastia Merovingian din Franta sunt descendenti din linia de sange a lui Iisus Christos si Maria Magdalena.

Firul narativ se concentreaza in jurul celor doua personaje principale care sunt nevoite sa descrifireze misterul crimei din Muzeul Luvru, precum si numeroase indicii care ar conduce la aflarea adevarului atat depre trecutul lui Iisus, cat si despre Maria Magdalena.

In general, cartile thriller conspirationale, precum este romanul Codul lui Da Vinci, pleaca de la premisa ca nu exista in general vreo coincidenta, ca nimic nu este intamplator.

Dan Brown a realizat, pentru a scrie acest roman, o cercetare exhaustiva pentru a se asigura ca explicatiile si descrierile sale ale istoriei si societatilor antice care apar in carte sunt cat mai exacte cu putinta, De asemenea, a dorit sa cerceteze si algoritmi de criptare a calculatoarelor pentru romanul Fortareata Digitala, insa se poate spune ca cercetarea pentru Codul lui Da Vinci a fost facuta mai in profunzime. In acest roman incredibil de erudit, Dan Brown a stiut cum sa creeze suspans pentru cititorii sai intr-o maniera armonioasa. La fel ca in cazul cartii “Ingeri si demoni”, acest autor este atras de maniera in care se ciocnesc intre ele dovezile empirice si credinta religioasa.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Dan Brown creeaza o imagine destul de infricosatoare al acestui domeniu religios, portetrizat tenebru. El ofera partea misterioasa, ascunsa publicului, nu lumina “promovata” de atatea secole de Vaticanul care se infatiseaza in ochii publicului ca fiind o structura riguroasa, corecta, fara “demoni”.

Cartea Codul lui Da Vinci structureaza intr-o maniera atractiva posibile raspunsuri care stau, de foarte multi ani de zile, pe buzele multor conspiratori: Ce ascunde Vaticanul dincolo de imaginea proiectata pentru public?

De ce merita sa cumperi cartea

Codul lui Da Vinci este un thriller “a la carte”: bine conturat, cu toate piesele puzzle-ului completandu-se la final exact in maniera care este necesar pentru ca firul narativ sa isi pastreze o structura lineara.

Merita sa citesti aceasta carte deoarece te va tine in suspans si te va face sa privesti o varianta specifica, din culisele tenebroase ale Vaticanului, printre alte sute de variante frumos cosmetizate.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu