Curajul de a fi tu insuti

Informatii generaleCurajul de a fi tu insuti

Curajul de a fi tu insuti este o carte de dezvoltare personala scrisa de autorul de origine franceza Jacques Salomé si publicata in anul 1999. De-a lungul timpului, lucrarea a suferit modificari si revizuri, insa ramane una dintre cele mai bune carti de cunoastere a sinelui disponibila pe piata. Abordand subiectul intr-o maniera calda, familiala si insertia de tehnici aplicabile chiar si in zilele noastre o transforma intr-o lucrare veritabila, usor de pus in aplicare si de inteles de catre oricine este dornic sa evolueze.

Cartile lui Jacques Salomé sunt vandute in milioane de exemplare in intreaga lume datorita modului sau de scriere usor de inteles si de pus in practica. In tara noastra, lucrarile sale sunt preluate de editura Curtea Veche Publishing.

Plotul

Fiind o carte de dezvoltare personala, nu ne confruntam cu personaje sau cu o actiune cronologica de urmarit cu sufletul la gura. Cu toate acestea, autorul ne invita intr-o calatorie de autocunoastere si de descoperire a sinelui.  Aceasta lucrare a lui Jacques Salomé ne introduce in arta comunicarii in constiinta. Este genul de carte care se citeste cu carnetelul de notite la indemana, pentru a putea trece in reivsta lucrurile importante si pentru a urmari progresele intelegerii si comunicarii. Printre altele, el ne ofera cateva repere pentru:

  • Explorarea zonelor gri ale personalitatii noastre care ne leaga in relatia cu ceilalti si cu noi insine;
  • Puterea de a invata sa depasim efectele produse de violenta, vatamarea si suferinta;
  • Loialitatea fata de ceilalti la loialitatea fata de sine;
  • Necazurile succesive ale existentei noastre;
  • Speranta spirituala care este in fiecare dintre noi.

O carte care propune o noua arta a comunicarii, o carte de bunastare cu ceilalti si cu sine. O punte intre psihologie si spiritualitate, ideala citirii intr-un moment de cumpara existential, ori pentru a fi oferita cadou unei persoane dragi.

CARTEA CURAJUL DE A FI TU INSUTI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

carturesti

Curajul de a fi tu insuti

libris

Curajul de a fi tu insuti

cartepedia

Curajul de a fi tu insuti

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Jacques Salomé este un psihosociolog care si-a dedicat viata studiului cunoasterii de sine si comunicarii. Stilul sau de scriere este usor de parcurs, dar melodios, transformand lectura intr-o experienta profunda. Autorul vine cu exemple concludente si cu sfaturi de pus in practica, astfel incat cititiorul sa participe activ la dezvoltarea sa in timp ce citeste fiecare noua pagina a cartii. Atmosfera creata este una relaxata, parcurgerea cartii fiind asemanatoare cu o sedinta de terapie in cadrul careia pacientul are ocazia sa se descopere.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita achizitionata si adaugata in colectia dumneavoastra de lucrari de dezvoltare personala deoarece abordeaza o tema emotionanta si vesnic actuala: intelegerea sinelui. Pentru a putea coomunica eficient cu cei din jur, trebuie in primul rand sa ne intelegem pe noi insine si sa stim sa citim semnele corpului si ale mintii noastre. Formand o relatie amronioasa cu sinele, in mod inevitbail, relatiile interumane se vor imbunatati in mod considerabil.

In al doilea rand, trebuie sa punem in practica cele citite pentru a ne inbunatati abilitatile si pentru a putea masura rezultatele obtinute. Si nu in ultimul rand, trebuie sa ne bucuram de miciile victorii in materie de comunicare.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu