Daca m-as asculta, m-as intelege

Informatii generale

Cartea Daca m-as asculta, m-as intelege este o lectura fundamentala pentru persoanele interesate de dezvoltarea personala. Este un roman profund, greu de inteles fara o atentie deosebita acordata capitolelor si sfaturilor emise de catre autor.

Publicata in anul 1990, iar 12 ani mai tarziu, editura Curtea Veche a tradus si publicat volumul, pentru ca mai apoi sa iasa o intreaga serie care poarta numele autorului, in semn de omagiu pentru opera sa si pentru milioanele de vieti pe care le-a schimbat de-a lungul carierei sale. De-a lungul timpului, cartea a fost republicată în diferite ediții, lucru care atestă succesul și eficiența de care dă dovadă.

Cine este Jacques Salome? Nascut la 20 mai 1935, Jacques Salome este profesor, psihosociolog si nu in ultimul rand autor de origine franceza care militeaza pentru ideea de descoperire a sinelui. Zecile de carti publicate i-au propagat mesajul in intreaga lume si a convins milioane de oameni ca este extrem d eimportant sa ne acordam putin timp sa ne ascultam.

PlotulDaca m-as asculta, m-as intelege

Autorul se adreseaza prin aceasta carte tuturor persoanelor care isi doresc sa isi dezvolte abilitatile de comunicare, relatiile cu cei din jur, dar cel mai important, relatie cu sine.

Cartea este impartita in 12 capitole care abordeaza diferite etape ale comunicarii si obstacolele intampinate. Astfel, autorul abordeaaza urmatoarele tematici in ordine cronologica: Comunicarea, Relatiile, Dorinte, cereri, nevoi si lipsuri, Reactii in lant, Mitologii personale, Sabotorii, Plangerea, Terorismul relational, Responsabilitatile, Cum sa devenim parteneri mai buni si Diferentierea.

La final, autorul adauga o concluzie bazata pe experientele personale, pe anii de studiu si de profesare in calitate de psihosociolog, o concluzie care inglobeaza toate notiunile si tehnicile enumerate in carte.

CARTEA DACA M-AS ASCULTA, M-AS INTELEGE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Daca m-as asculta, m-as intelege

elefant

Daca m-as asculta, m-as intelege

carturesti

Daca m-as asculta, m-as intelege

cartepedia

Daca m-as asculta, m-as intelege

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Desi nu este un stil usor de inteles, autorul isi lasa amprenta de psihosociolog printre randuri. Fiecare situatie dezbatuta este urmata de exemple, tehnici si solutii de luat in considerare pentru ca cititorul sa treaca mai apoi prin prisma sensibilitatii sale si sa poata lua deciziile corecte pentru sine.

Este o carte patrunzatoare care trebuie citita cu atentie si cu ideea de a lua notite. Odata parcurse capitolele, este imperios necesar ca cititorul sa incerce pe cat posibil sa puna in aplicare cele citite pentru a-si imbunatati relatiile, starea de spirit si viata in general, dar si pentru a verifica veridicitatea celor recomandate de catre autor.

De ce merita sa cumperi cartea

Intelegerea proprilor trairi si ganduri este extrem de importanta pentru o viata echilibrata si pentru sanatatea noastra mentala. Cartile de dezvoltare personala devin astfel esentiale amplificarii abilitatilor de comunicare si de relationare interumana. De asemenea, succesul pe plan personal si profesional depinde de actiunile noastre si de modul in care gandim si pecepem ceea ce ni se intampla.

Toate aceste lucruri sunt abordate in detaliu in cartea Daca m-as asculta, m-as intelege de Jacques Salome. Toate acestea, reprezinta motivele pentru care ar trebui sa cumparati cartea si va garantam ca daca veti pune in aplicare tehnicile explicate, veti avea cu siguranta parte de rezultatele dorite.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu