Divergent Insurgent

Informatii generale

Divergent InsurgentCartea Insurgent este cel de-al doilea volum al seriei de succes Divergent, lansata in 2011. Romanul de fata insumeaza peste 500 de pagini si continua povestea cutremuratoare a lui Beatrice Prior si lupta ei pentru supravietuire intr-o lume utopica, moderna, unde individualitatea este un defect, nu o virtute.

Romanul a fost pentru prima oara publicat pe 1 mai 2012 de catre editura HarperCollins Children’s Books, fiind apoi preluat si tradus in intreaga lume datorita succesului rasunator al primei carti. In tara noastra a fost preluata intreaga serie de catre editura Leda.

Autoarea de BestSeller internaitonal, Veornica Roth, propune o noua calatorie emotionanta, bogata in intrigi, romantism si perspective puternice asupra naturii umane. Toate aceste caracteristici au facut din aceasta carte sa fie desemnata cel mai bun roman de fictiune young adult la momentul lansarii sale, in cadrul voturilor oferite de comunitatea goodreads.

Plotul

Ziua de initiere a lui Beatrice ar fi trebuit marcata de sarbatoare si victorie cu puterea alesa, in schimb, ziua s-a incheiat cu orori de nedescris. Razboiul incepe acum pe masura ce creste conflictul dintre ideologii si vine momentul in care trebuie sa aleaga de partea cui este. Noi secrete vor aparea, iar alegerile vor deveni si mai irevocabile si chiar mai puternice. Transformata de propriile decizii, dar si de bantuirea durerii si a vinovatiei, de noi descoperiri radicale si de relatii schimbatoare, Tris trebuie sa-si imbratiseze pe deplin Divergenta, chiar daca nu stie ce poate pierde facand acest lucru.

INSURGENT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Insurgent

carturesti

Insurgent

libris

Insurgent

cartepedia

Insurgent

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Romanul are o poveste usor de urmarit. Orice cititor va fi incantat de aceasta carte si va indragi noile intrigi. Autoarea aduce in atentia noastra personaje noi, insa toate acestea vor fi usor de urmarit daca veti citi si insemnarile autoarei, ori pe blogul ei oficial.

Stilul de scriere al Veronicai Roth este adaptat cerintelor si preferintelor aodlescentilor, acesta fiind si publicul tinta al cartilor sale. Fiind  o carte de ficitune young adult, invatamintele nu sunt profunde, dar au la baza lectiile importante de baza despre prietenie, dragoste si sacrificiu.

De ce merita sa cumperi cartea

Al doilea volum din seria Divergent merita cumparat pentru a afla continuarea povestii lui Beatrice in incercarea ei de a-i apara pe cei dragi. Insurgent este la fel de cinematic ca ultima carte si va fi, fara indoiala, bine-primit de fani, cu toate acestea, ii va forta sa ia in considerare aliantele lor si, la fel ca personajele, sa se gandeasca la ce trebuie sa apartina, sa lupte si sa protejeze. Se incheie cu o nota epica care te va lasa disperat, din nou, dorind urmatoarea carte, nu doar sa stii ce se va intampla, ci sa intelegi mai bine imaginea in ansamblu.

Pret
8
Actiune
9
Personaje
8.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score