Divergent

Informatii generale

DivergentCartea Divergent este un roman distopic scris de autoarea Veronica Roth. Publicat in anul 2012, a castigat rapid inimile adolescentilor devenind New York Times Bestseller. Romanul a fost tradus si publicat in limba romana de catre editura Leda si se regaseste in categoria de carti din literatura americana, distopii si genul fantasy.

Veronica Roth a devenit cunoscuta datorita seriei Divergent, serie care a fost si adaptata pe marile ecrane. In filme, protagonistii sunt interpretati de Shailene Woodley si Theo James.

Seria Divergent este compusa din trei volume cronologice: Divergent, Insurgent, Experiment, dar si alte carti care prezinta o antologie Divergent, ori care intervin in actiunea petrecuta intre cartile principale.

Plotul

In cele peste 440 de pagini ale cartii, autoarea Veronica Roth ne prezinta o lume noua, considerata ,,perfecta” de catre cei care o conduc, dar plina de defecte pentru cei slabi. Orasul de inspiratie pentru actiunea romanului este Chicago, un oras divizat in cinci parti, fiecare fiind dedicata unei anumite virtuti. Astfel, orasul este impartit in cei onesti, cei curajosi, cei pacifisti, cei inteligentei si cei altruisti.

In fiecare an, tinerii in varsta de 16 ani trebuie sa isi aleaga o virtute pe care sa o respecte pentru tot restul vietii, insa pentru protagonista Beatrice decizia nu este tocmai usoara. Odata cu alegerea, tinerii trebuie sa treaca printr-o serie de probe fizice solicitante, iar in cadrul acestora multi se retrag, pier, ori se cearta cu persoanele nepotrivite si sunt inlaturati printr-un mod sau altul. Pe langa probele fizice, trec si prin o serie de probe care ii solicita psihologic, punand la indoiala originile lor si provocandu-i sa isi puna intrebari despre persoanele in care au incredere 100%.

DIVERGENT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Divergent

carturesti

Divergent

libris

Divergent

cartepedia

Divergent

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Fiind un roman young adult, Divergent este o carte usor de inteles si de parcurs. Limbajul este unul colocvial, cu diverse insertii caracteristice unei lumi proiectate intr-un viitor indepartat imaginat de catre autoare. Actiunea este pesarata cu momente tensionate, iar protagonistii se dezvolta pe parcursul capitolelor, astfel incat, cititorii sa aiba timp sa isi aleaga favoritul.

Atmosfera creata este una tensionata, in care fiecare personaj trebuie sa priveasca in spate pentru siguranta sa. Vietile lor sunt puse in pericol in fiecare clipa, iar acest lucru poate provoca adrenalina pentru cititorii iubitori ai genului.

De ce merita sa cumperi cartea

Primul volum din seria Divergent merita cumparat de catre fiecare iubitor al genului fantasy. Este una dintre cele mai cunoscute serii young adult si impresioneaza prin caracterul distopic, personajele puternice, idila de iubire neasteptata, toate acestea fiind acoperita de egida societatii ,,perfecte”, descrise impecabil de catre autoare.

Pret
9
Actiune
9
Personaje
8.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score