Dulcele Bar

Informatii generale

Dulcele BarCartea Dulcele bar este o carte de memorie scrisa de autorul J.R. Moehringer si publicata pentru prima oara in anul 2005. Desi a fost lansata cu ceva ani in urma, pentru publicul romanesc a devenit cunoscuta abia in anul 2013, cand a fost preluata de editura Publica.

Cu peste 400 de pagini, Dulcele Bar este o poveste sincera despre viata unui copil care traieste o poveste americana clasica, abordand tematica iubirii neconditionate dintre o mama singura si singurul ei copil. Un portret miscator al problemelor pe care un astfel de copil le intampina si traseul sau spre dezvoltarea in barbat.

Plotul

Dulcele bar este de fapt despre masculinitate si despre modul in care un baiat invata sa fie barbat. Autorul, J.R. Moehringer a fost crescut la randul sau de o mama singura si a trebuit sa impleteasca figurile tatalui de la barbatii de la barul local Manhasset din Long Island. Diversele personaje potretizare in unchi, vecini si prieteni care i-au aratat cum sa fie un om bun, dar in anumite cazuri si cum sa fie un om rau. Toate acestea sunt infatisate intr-un mod verosimil, cu umor si patos.

Avantajul acestei opere nu este naratorul sau oamenii pe care ii aduna in jurul sau. Cartea se remarca deoarece prezinta lunga istorie a barului si a locului onorat de catre comunitatea in care autorul a crescut. Barul apare ca personaj activ in carte, o adevarata casa publica unde toata lumea, barbati, femei si copii, puteau merge si sa fie primiti cu mancare, bautura si companie.

DULCELE BAR ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Dulcele Bar

carturesti

Dulcele Bar

libris

Dulcele bar

cartepedia

Dulcele bar

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Acest roman nu este o memorie despre alcoolism. Cand o carte este despre copilarie si un adult de varsta timpurie petrecuta intr-un bar, va asteptati sa fie vorba despre abuzul de substante. De asemenea, descrierea de pe coperta spune ca a fost cea mai buna carte de acest gen, de la „The Liar’s Club” a lui Mary Karr, care era despre alcoolism. Cu toate acestea, Dulcele bar este mai mult de atat. Este o carte efervescenta si surprinzatoare, scrisa intr-un fel care stie cum sa atraga cititorul.

Stilul de scriere este unul aparte, cu descrieri ample ale starilor emotionale prin care trec personajele, dar si o expunere exhaustiva a intamplarilor care au un impact puternic asupra protagonistilor. Desi nu este usor de inteles datorita metaforelor complexe, Dulcele bar este o carte pur si simplu delicioasa, care abia asteapta sa fie devorata de catre iubitorii de literatura contemporana.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Dulcele bar se incheie cu realizarea ca toate lucrurile care il fac pe un om bun se afla chiar in fata lui tot timpul, intruchipate in persoanele din jurul sau. O astfel de carte merita citita de catre fanii memoriilor, a povestilor despre copii si parintii pe care ii vad ca pe niste modele, dar si a cartilor inspirate de vietile fascinante ale persoanelor devenit personaje, pe care oricare dintre noi le poate intalni oricand, intrand intr-un bar al orasului.

Pret
9.5
Actiune
8.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score