Dupa ce ne-am intalnit

Informatii generale

Cartea Dupa ce ne-am intalnit este primul volum din seria After, scrisa de Anna Todd. Autoarea a scris initial pe Watpadd, o platforma pentru tinerele talente, unde cititorii ei s-au strans in numar de milioane. La rugamintile si presiunile acestora, povestea ei a fost publicata si a devenit instant un Bestseller, inregistrand vanzari de peste 10 milioane de exemplare si fiind tradus in mai mult de 30 de limbi straine.

In Romania, cartea a fost publicata in anul 2015 de catre editura Trei, unde au aparut si celelalte volume: Dupa ce ne-am certat, Dupa ce ne-am indragostit, Dupa ce am gasit fericirea si Inainte de noi.

Anul acesta a aparut in cinematografe si filmul After, care ii are ca protagonisti pe actorii  Josephine Langford si Hero Fiennes Tiffin. Pentru anul 2020 a fost confirmat cel de-al doilea film, dar inca nu se stie daca intreaga serie va fi ecranizata.

Dupa ce ne-am intalnit

 Plotul

In prim plan o avem pe Tessa Young, o tanara care se muta la oras pentru a urma studiile unui colegiu de prestigiu. Este o fata simpla, care provine dintr-o familie muncitoare si conservatoare. Acasa o asteapta o mama mult prea protectoare si iubitul ei Noah, cu care se va casatori intr-o buna zi si vor forma o familie.

Viata la camin nu este dleoc cum si-a imaginat ea, primul inconvenient fiind cel al bailor mixte. Doar ca viata Tessei avea sa fie data peste cap de catre un tanar misterios numit Hardin. Acest tanar plin de tatuaje, care pare mereu dernajat de ceva si cu voce groasa este in camera ei, pe patul ei, ce cauta acolo?

Din momentul in care isi intalnesc privirile, povestea devine din ce in ce mai intensa. Presarata cu scene intime, periculoase si deseori dureroase pentru inima micutei Tess, Dupa ce ne-am intalnit demonstreaza ca este un roman care descrie cu lux de amanunt trairile unei adolescente indragostite.

CARTEA DUPA CE NE-AM INTALNIT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Dupa ce ne-am intalnit

elefant

Dupa ce ne-am intalnit

carturesti

Dupa ce ne-am intalnit

libris

Dupa ce ne-am intalnit

cartepedia

Dupa ce ne-am intalnit

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Anna Todd are un stil de scriere aparate. Deoarece romanele ei au fost initial publicate pe Wattpad, actiunea este grabita, dialogul scurt, dar des, iar dezvoltarea personajelor se intampla fara prea multe nuante.

Exista un singur plan narativ, redat la persoana I, din perspectiva Tessei. Publicul tinta sunt adolescentii, motiv pentru care autoarea nu alege sa insereze metafore, ori idealuri filozofice. Descrierile sunt simple, actiunea lineara, iar personajele sunt reprezentari ale unor tipologii des intalnite in filme si seriale.

De ce merita sa cumperi cartea

Este o lectura usoara, fascinanta si antrenanta. In fiecare capitol se intampla ceva nou, iar tensiunea dintre protagonisti creste. De asemenea, este un roman recomandat adolescentilor deoarece abordeaza teme de interes pentru ei precum: prima iubire, facultatea, relatiile la distanta, alcoolul, etc.

In ciuda faptului ca Hardin si Tessa nu sunt genul de modele de urmat, ei reprezinta o tipologie de comportamente deseori intlanite la adolescenti. Acest lucru se datoreaza faptului ca adolescenta este o perioada plina de schimbari, de alegeri necalculate si de trairi intense.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Lasa un comentariu
  1. Am citit toate cele 5 carti si mi-au placut foarte mult! Acum citesc de la aceeasi autoare romanul Surorile Spring si este foarte interesant.

Comentariu