Dupa ce te-am pierdut

Informatii generale

Cartea Dupa ce te-am pierdut este continuarea romanului Inainte sa te cunosc, scris de Jojo Moyes. Cartea a aparut in anul 2015.

Romanul urmareste aventurile protagonistei Louisa Clark dupa evenimentele din finalul primei carti si este scrisa in acelasi stil ca prima carte, care a fermecat mii de cititori din intreaga lume.

Dupa ce te-am pierdut Plotul

La inceputul acestui roman, Luisa Clark incearca sa accepte alegerea lui Will. S-a mutat la Londra, incercand sa inceapa o noua viata si sa evolueze ca persoana. A obtinut un loc de munca la o cafenea.

Intriga acestui roman este reprezentata de accidentul pe care il sufera intr-o seara cand cade de pe acoperis. Dupa recuperarea anevoioasa, ajunge sa o cunoasca pe fiica lui Will, Lily, care nu stia nimic despre tatal ei biologic.

Lily doreste sa isi cunoasca bunicii, iar Louisa o ajuta pe fata in aceasta calatorie. Intre timp, Louisa ajunge sa se indragosteasca de Sam, unul dintre soferii de ambulanta care i-au salvat viata.
In finalul cartii, Louisa se afla in situatia de a lua o decizie importanta, punandu-si intrebarea daca sa se bazeze pe ratiune sau pe sentimente.

 

 

CARTEA DUPA CE TE-AM PIERDUT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Dupa ce te-am pierdut

elefant

Dupa ce te-am pierdut

carturesti

Dupa ce te-am pierdut

libris

Dupa ce te-am pierdut

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Dupa ce te-am pierdut este un roman despre calatoria interioara a Louisei de a se vindeca. Acest proces este descris intr-o maniera care atrage cititorii, ce pot intelege cu usurinta toate sperantele, dar si frustarile Louisei.

La fel ca in cazul primul roman, Jojo Moyes stie cum sa creeze personaje credibile, in care cititorii sa se regaseasca si care mai ales sa nu fie bidimensionale, ci complexe si mai ales destul de greu de incadrat in anumite stereotipuri.

Louisa pare un personaj natural, foarte bine conturat, iar pentru multi cititori apare mai degraba ca o prietena indepartata, decat ca un caracter fictiv dintr-un roman. Povestea in sine este foarte convingatoare, desi personajele sunt “fortate” sa depaseasca anumite dificultati uneori destul de mari (asa cum si-a obisnuit Jojo Moyes cititorii si in prima carte).

De ce merita sa cumperi cartea

Ceea ce face ca Moyes sa fie o scriitoare atat de apreciata de cititorii de pretutindeni este maniera originala in care combina chiar si cele mai sfasietoare elemente cu tonalitati de “comedie” inteligenta, creand un univers fictional care reflecta foarte bine realitatea.

Merita sa citesti aceasta carte deoarece, la fel ca Inainte sa te cunosc, este o carte sensibila si in acelasi timp puternica.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu