Eleanor & Park

Informatii generaleEleanor & Park

Cartea Eleanor & Park este un roman publicat pentru prima oara in aprilie 2012 de catre autoarea Rainbow Rowell prin colaborarea sa cu editura St. Martin’s Press. Lucrarea este compusa din 328 de pagini impartite in mai multe capitole scrise din perspectiva protagonistilor: Eleanor si Park.

Actiunea are loc in anul 1986 in Omaha, Nebraska si reprezinta povestea de iubire dintre doi adolescenti. Cartea a fost puternic aclamata de critici si a primit nenumarate premii si nominalizari literare, John Green fiind unul dintre autorii care au laudat scrierea lui Rainbow.

In Romania, Eleanor & Park a fost tradusa si publicata prin intermediul editurii Art in anul 2015. Se gaseste in continuare in librarii si reprezinta o lectura de referinta pentru genul young adult.

Plotul

Povestea debuteaza cu protagonista Eleanor urcand in autobuz pentru a ajunge la liceu. Din pacate, un grup de adolescenti neispraviti o privesc rece si rad de aspectul ei fizic. Deoarece isi cauta un loc pe care sa se aseze si sa se linisteasca, un baiat ii spune vehement sa se aseze langa el, il cheama Park.

Park este un tanar asiatic timid, caruia ii place sa asculte muzica si nu baga de seama vorbele urate ale celor din jur. Intr-un fel sau altul, el si-a creat deja un mecanism de aparare impotriva bullying-ului.

Eleanor este noua la scoala, iar situatia de acasa nu este tocmai roz. Pe fondul unor probleme familiale, ii este destul de dificil sa se acomodeze si renunta la ideea de a-si face prieteni, ori de a se simti macar integrata. Cu toate acestea, Park se arata interesat sa o ajute, in modul sau tacut si uneori ciudat.

Povestea celor doi evolueaza armonios. Sunt pasaje in carte care va vor face sa radeti, sa va intristati, ori sa va doriti sa fi fost acolo pentru a-i apara pe cei doi. Desi este o lectura recomandata preponderent pentru adolescenti, cu siguranta este o carte care merita citita, indiferent de varsta dumneavoastra deoarece in suflet cu totii suntem tineri!

ELANOR & PARK ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Eleanor & Park

carturesti

Eleanor & Park

libris

Eleanor & Park

cartepedia

Eleanor & Park

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul de scriere al autoarei este usor de parcurs. Stie cum sa atraga atentia cititorului, in special daca acesta se afla la varsta adolescentei. Atmosfera creata este una familiala, prezentand situatii specifice tinerilor si in care multi se vor regasi.

Ritmul cartii este alert, fiecare protagonist avand ocazia sa isi exprime opiniile si sentimentele reale in propriile capitole. Un avantaj pe care aceasta carte il prezinta este afinitatea personajelor pentru muzica, fapt ce va face lectura mai interesanta.

Este o lectura usoara, romantica, dar pe alocuri trista, cu o doza de sinceritate necesara. Precum si autorul John Green declara chiar pe coperta acestei carti, este o poveste de iubire care lasa urme adanci si va va transporta inapoi in timp, in vremurile in care totul parea posibil.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita cumparata deoarece este o veritabila poveste despre iubire, tinerete si invatare. Cu totii putem invata ceva de la protagonistii Eleanor si Park. Povestea lor este superba si va va provoca sa dati fiecare pagina cu pofta pentru a afla deznodamantul. Cei doi va vor purta prin cuvinte si tonuri muzicale in lumea lor de iubire nevinovata si incantatoare. Dupa citirea acestei carti va veti dori  cu siguranta sa va intoarceti la copilarie.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu