Eu sunt numarul 4

Informatii generaleEu sunt numarul 4

Eu sunt numarul patru este primul roman dintr-o serie complexa, scrisa de Pittacus Lore – alter ego-ul autorilor James Frey si Jobie Hughes. Marketingul lor inteligent adauga o dimensiune interesanta povestirii, care este distractiva si captivanta.

Cartea  insumeaza un total de 440 de pagini si a fost lansata in anul 2010 la editura Harper Collins. Un an mai tarziu, a aparut si in tara noastra, la editura Nemira.

Plotul

John Smith si gardianul sau Henri se muta din loc in loc, schimbandu-si identitatea pe masura ce merg. Incearca sa ramana cu un pas inaintea dusmanilor, deoarece o cursa malefica de rasa extraterestra, intentionata sa-i vaneze si sa-i omoare – pentru ca Ioan si Henri sunt unii dintre ultimii supravietuitori de pe planeta Lorien, pe care mogadorienii i-au distrus in urma cu ani.

Ioan, sau numarul patru, este al patrulea dintre cei noua copii trimisi pe Pamant, in speranta ca intr-o buna zi ar putea sa se intoarca la planeta Lorien si sa o reconstruiasca. Ioan este in siguranta, pentru ca numerele unu-trei trebuie sa fie ucisi inainte ca mogadorienii sa-l ucida pe el, insa acum, a venit si vremea sa.

Henri si John se stabilesc intr-un mic oras numit Paradis, Ohio, unde John incepe sa-si faca prieteni, dusmani, dar se si indragostesc de superba Sarah). Dar ce se intampla cand mogadorienii incep sa se apropie tot mai mult?

EU SUNT NUMARUL 4 ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Eu sunt numarul 4

nemira

Eu sunt numarul 4

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul autorului este comic, cu accente de SF bine punctate. Limbajul este usuor de inteles, cartea fiind dedicata in mare parte publicului tanar. Este un roman bine structurat si care reuseste sa isi atraga ctitiorii si sa ii convinga sa dea pagina pentru a afla restul povestii. O carte palpitanta, surprinzatoare, si totodata lejera.

De ce merita sa cumperi cartea

Eu sunt numarul 4  este o carte buna, cu multe momente distractive si un plot interesant. Este un mash-up de genuri, in mare parte drama de liceu si stiinta, doua domenii total diferite, dar incitante. Este o lectura excelenta si se bazeaza pe punctul sau culminant urias – o lupta totala intre protagonisti. Scenele de lupta uriase sunt usor de citit si de imaginat si va vor face sa va tineti respiratia in asteptarea deznodamantului.

Cartea este prima dintr-o serie mult mai lunga si, desi este doar o introducere in aceasta lume paralela cu extraterestri si magie, are un ton usor, mai lent, ideal pentru inceput.

Pret
8.5
Actiune
9.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score