Fantoma de la Opera

Informatii generale

Fantoma de la Opera este romanul publicat in anul 1910, fiind scris de catre Gaston Leroux. Cartea a afost un adevarat bestseller care a reusit sa stranga usor mii de fani. Dupa putin timp, romanul a fost ecranizat ca mai apoi sa apara si un musical pe baza acestuia. Un roman consacrat, cu o poveste fascinanta ce isi face debutul in anii 1800.

Fantoma de la Opera Plotul

Pe strada Scribe troneaza impunatoare Opera Garnier din Paris. Opera mare, frumoasa, opulenta si clasica menita sa ingenuncheze prin splendoare si impozanta orice vizitator. Dar ceva stranui perturba atmosfera si linistea operei, o fantoma menita sa ii santajeze pe toti pentru ca totul sa se desfasoare dupa bunul ei plac.

Loja numarul 5 este zona interzisa in care fantoma operei isi face simtita prezenta. Santajul fantomei duce la nenumarate conflicte ce se deruleaza in fata personalului de la opera, dar si numeroase incidente precum: masinistul spanzurat, balerine care cad de la balcon. Totul devine atat de stranui si de enigmatic incat directorul decide sa vanda opera. Noii directori refuza sa cada prada santajului impus de fantoma, astfel ca toate incidentele incep sa se amplifice.

Totul se schimba intr-o zi cand in scena isi face aparitia o frumoasa soprana numita Christine Daae. Fantoma de la opera se indragosteste de frumusetea si gingasia ei, prezentandu-se in fata ei drept Ingerul Muzicii. Pentru a o cuceri, fantoma ii canta, dar fara sa o lase pe tanara sa ii vada infatisarea. Aceasta dragoste o sa ofere nenumarate rasturnari de situatie, de intrigi, dorinte si masti.

 

CARTEA FANTOMA DE LA OPERA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Fantoma de la Opera

carturesti

Fantoma de la Opera

elefant

Fantoma de la Opera

libris

Fantoma de la Opera

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Atmosfera creata in romanul Fantoma de la Opera este una stranie, plina de mister in prima parte a cartii, dar apoi se transforma usor intr-una romantica, plina de pasiune si melancolie.

Fantoma este in realitate un geniu muzical, o masca ce doreste sa cada si sa se dezvaluie intregii omeniri. Plini de suferinte si frica, oamenii tind adesea sa se izoleze si sa poarte masti impenetrabile care ascund durere. Un personaj cu totul si cu totul special care cutremura, ingrozeste si totusi provoaca multa suferinta cititorilor.

Personajele incununa armonios tema romanul care este iubirea, dar si masca omului de zi cu zi. Tristetea se transforma in iubire, furia in tandrete, iubirea in interzicere.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Fantoma de la Opera este o adevarata creatie a secolului trecut. Plina de drama, de iubire si tristete, romanul vine sa cutremure fiecare cititor prin traiectoria actiunilor, dar si a trecutului fiecarui personaj. Un geniu muzical, o frumoasa fata si o fantoma.. Drama o sa atraga cititorii de anumite personaje, iubirea o sa induioseze pana si cele mai reci inimi, iar iubirea interzisa o sa franga inimi. Este o carte ce merita citita seara, cand linistea inconjoara incaperea.

Pret
10
Actiune
10
Personaje
10
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments
Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score