Femei care iubesc prea mult

Informatii generaleFemei care iubesc prea mult

Cartea Femei care iubesc prea mult scrisa de Robin Norwood facea pentru prima oara cunostinta cu rafturile librariilor in anul 1985. In scurt timp a devenit  o carte de self-development pe care orice femeie trebuia sa o citeasca, transformandu-se astfel intr-o carte fenomen. In tara noastra a fost adusa prin intermediul editurii Litera si de atunci ocupa loc de cinste in sectiunea de dezvoltare personala.

Cartea s-a bucurat de recenzii foarte bune atat din partea criticilor, cat si din partea fanilor care au creat chiar si cluburi de carte centrate pe ideea de suferinta produsa din dragoste. Tematica romanului este una actuala, dureroasa si care deseori nu este luata in seama. Zbuciumul femeilor care se confrunta cu supravietuitea in relatii toxice si ce pot face concret pentru a evada, reprezinta temele alese de autoarea de origine americana.

Plotul

In calitate de terpaeut specializat in problemele familiale, autoarea Robin Norwood scrie aceasta carte pentru a gasi motivele pentru care femeile se indragostesc de barbatii nepotriviti si se agata de iluzii, fara a pune vreodata la indoiala fericirea sau chiar siguranta lor. Cartea abordeaza latura psihologica a fenomenului, analizand pattern-ul invatat inca din copilarie si experientele marcante care au conturat personalitatea acestor femei care traiesc fiecare emotie cu o intensitate fenomenala.

Teme precum familii disfuctionale, abuz si neglijare reprezinta punctele de interes analizate de autoare, astfel incat cititorii sa inteleaga latura stiintifica a deciziilor umane. Este mentionata si teama de abandon, acesta fiind motivul cel mai des intlanit pentru care femeile aleg sa ramana in relatii toxice.

Cartea este bine scrisa si se observa influenta studiului minutios inaintea publicarii. Abordarea lucida alaturi de sfaturile oferite in calitate de terapeut, fac din acest titlu o carte de dezvoltare importanta, care va ramane pentru mult timp in topul vanzarilor.

CARTEA FEMEI CARE IUBESC PREA MULT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Femei care iubesc prea mult

carturesti

Femei care iubesc prea mult

libris

Femei care iubesc prea mult

cartepedia

Femei care iubesc prea mult

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Romanul pleaca de la premisa ca doar femeile iubesc prea mult, iar acest lucru poate parea problematic pentru anumiti cititori. Cu toate acestea, autorul clarifica in prefata editiei initiale, faptul ca desi si barbatii pot suferi, este in primul rand femeia care din punct de vedere cultural si biologic se implica mai mult, ceea ce conduce la dezamagiri mai mari. In fond, dezamagirea este de fapt amagire.  Cu toate acestea, chiar si astazi, multe femei trebuie sa se vindece din interior, pentru a depasi problemele legate de dependenta de relatii si stima de sine, acesta fiind un proces lent si plin de provocari. Dupa cum subliniaza si autoarea, una dintre ironiile vieteii este aceea ca femeile pot raspunde cu o asemenea simpatie si intelegere la durerea din viata celuilalt, in timp ce sunt oarbe la propria lor durere.

De ce merita sa cumperi cartea

Femei care iubesc prea mult este titlul perfect pentru acelea dintre dumneavoastra care isi doresc o abordare psihologica a problemelor des intalnite in relatiile de cuplu. Autoarea relateaza semnalmentele unei relatii toxice din care nu doar femeia, ci orice parte implicata ar trebui sa iasa si sa se detaseze. Cartea se transforma de fapt, intr-un manual prin care cititoarele isi pot analiza relatia.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu