Fericirea incepe azi

Informatii generale

Fericirea incepe azi este un roman de dragoste scris de catre Jamie McGuire. Cartea a aparut in anul 2011 si a avut un puternic impact asupra multor citiori, astfel ecranizarea sa nu s-a lasat mult asteptata.

fericirea incepe azi  Plotul

Cartea fericrea incepe azi se bazeaza pe o poveste de dragoste nebuneasca intre doi adolescenti: Travis Maddox, arhetipul “bad boy” prin patul caruia multe femei s-au perindat, dar foarte inteligent si Abby Abernathy, arhetipul fetei cuminti, al carui scop era doar sa intre la o facultate foarte buna. Intalnirea dintre cele doua persoanje se intampla la un meci de lupte ilegale unde Abby era insotita de prietena sa, America, iar Travis era insotit de prietenul sau Shepley. Lupta se desfasoara intre Travis si alt barbat, iar Travis reuseste sa castige. America si Shepley era intr-o relatie, astfel ca intalnirea dintre cei doi a urmat imediat.

Iubirea dintre cei doi incepe sa se infiripe cand caminul fetelor a ramas fara apa, astfel ca acestea se vad nevoite sa se mute in caminul baietilor, urmand astfel sa locuiasca impreuna cu cei doi baieti. Abby este foarte clara cu Travis si ii spune inca de la inceput ca nu vrea sa aiba nicio legatura cu el. Ei bine, lucrurile se schimba si intre cei doi se infiripa o dragoste nebuneasca. Relatia dintre cei doi adolescenti este foarte tumultoasa, iar multitudinea de intamplari are menirea sa tina cititorul cu sufletul la gura.

 

CARTEA FERICIREA INCEPE AZI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Fericirea incepe azi

elefant

Fericirea incepe azi

carturesti

Fericirea incepe azi

libris

Fericirea incepe azi

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Intreaga narare se face din ochii fetei, Abby, ea este povestitorul pentru a induce cat mai mult cititorul in lumea si in actiunile ei. Astfel, intreaga carte este povestita la persoana I singular din perspectiva unei tinere de 19 ani.

Ca mod de expunere predominat este naratiunea impreuna cu dialogul. Dialogul este spumos si plin cu replici acide la inceput, ca apoi totul sa se transforme in declaratii eterne de dragoste, atat prin dialog cat si prin fapte.

Tema care guverneaza in carte este iubirea nebuneasca si adolescentina, menita sa ofere promisiuni pentru eternitate. O lectie pe care fiecare cititor o sa o invete din carte este ca indiferent de situatii si de valori, iubirea poate trece peste absolut orice si ca mereu merita sa lupti pentru ea.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Fericirea incepe azi merita sa fie citita deoarece il invata pe cititor cum sa dea frau iubirii si sentimentelor, il invata ca orice s-ar intampla totul se termina cu bine atunci cand la mijloc este iubire. Este o lectura usoara, se citeste rapid, dar este foarte captivanta atat din punctul de vedere al relatarii cat si a modului de dialogare.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu