Fiica ceasornicarului

Informatii generale

Cartea Fiica ceasornicarului a fost publicata in septembrie 2018 si a cunoscut rapid culmile succesului, fiind tradusa si publicata in limba romana in aprilie anul acesta de catre editura Humanitas. In momentul de fata, este tradusa in peste 30 de limbi si ocupa loc fruntas in vanzari in Australia si Canada.

Kate Morton este o autoare de origine australiana. A debutat cu romanul Casa de la Riverton, care s-a inscris rapid in lista de bestseller internaitonal. Fiica ceasornicarului este cel mai nou roman al sau, care se bucura de feedback-ul pozitiv al milioanelor de cititori.

PlotulFiica ceasornicarului

In vara anului 1862, un grup de tineri artisti, condus de talentatul Edward Radcliffe, coboara asupra casei Birchwood Manor pe malurile Tamisei, cu un singur gand nevinovat – sa petreaca o luna de vara retrasa, creand arta frumoasa si inspirata de natura. Dar conacul detine secrete intunecate si, pe masura ce se apropie vara, la fel de misterioasa se dovedeste a fi si viata unei femei care este impuscata. Este o moarte foarte suspicioasa, sinistra chiar, deoarece este urmata de disparitia unei alte femei care pare sa fi luat o mostenire pretioasa a familiei.

[…]

O suta cincizeci de ani mai tarziu, o intalnim pe Elodie Winslow, o tanara arhivar din Londra, care a descoperit o geanta din piele care contine doua obiecte aparent incongruente – o fotografie sepia a unei femei tinere cu chip victorian si un caiet de schite care pare sa fi apartinut unui artist. Schitele prezinta detalii despre conacul Birchwood Manor, dar Elodie nu l-a mai vazut pana acum, dar in mod ciudat, simte o familiaritate atunci cand priveste schitele, o legatura inexplicabila. Cine este femeia? Cum poate rezolva acest puzzle?

CARTEA FIICA CEASORNICARULUI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Fiica ceasornicarului

libris

Fiica ceasornicarului

elefant

Fiica ceasornicarului

carturesti

Fiica ceasornicarului

cartepedia

Fiica ceasornicarului

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Prin naratori multipli, aflam istoria conacului, secretele sale si secretele celor care au trait acolo. Fara a cunoaste cladirea, Elodie descopera viata si vocea naratorului: Birdie Bell, fiica ceasului.

Fiica ceasornicatorului este construita in mod elevat. Nu este usoara scrierea unui roman de o asemenea densitate, cu o varietate de personaje atat de diverse, care se intinde pe mai multe perioade istorice, insa autoarea a reusit sa faca acest lucru cu brio.

O parte din atractia romanului este modul in care are capacitatea de a transporta cititorul prin timp. Kate a avut intotdeauna un talent pentru istorie – ea descrie timpul si locul actiunii in detaliu, am putea spune chiar visceral. Sarind intre perioadele de timp, cititorul se simte aproape ca un pendul, leganandu-se intr-un loc, sprijinit mereu de vocea ferma a lui Kate, aceasta reusind sa capteze atentia asupra farmeuclui loculilor pe care le descrie.

In scrisul lui Kate, adesea vedem o fascinatie asupra locurilor, o abilitate innascuta de a da viata cladirilor, iar pana si caramizile si mortarul din fiica Ceasornicului nu reprezinta o exceptie. Aceasta cladire, Birchwood Manor, devine o metafora in tot romanul, un simbol pentru secretele pe care le pastram si intunericul pe care il propaga acestea.

De ce merita sa cumperi cartea

Nu este un secret ca autoarea este una dintre cele mai mari comori literare ale Australiei si cu peste 11 milioane de exemplare din romanele ei vandute in intreaga lume, este cel mai bine vandut autor international. Nu este deloc surprinzator nici sa descoperim ca cea mai recenta si mult asteptata lansare a acesteia, Fiica ceasornicarului, este un alt triumf, captivant de la inceput pana la sfarsit.

Misterioasa si frumoasa, Fiica ceasornicarului este o poveste uimitoare despre crima, mister si hotie, despre arta, dragoste si pierdere. Contine toate elementele necesare unui bestseller si merita cumparata deoarece va va face sa asteptati cu nerabdare intrigile urmatoarei pagini.

Pret
9
Actiune
8.5
Personaje
8.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score