Fluturi

Informatii generale

FluturiCartea Fluturi este o creatie semi – autobiografica scrisa de Irina Binder. Autoarea se foloseste un fir narativ pentru a isi expune filosofia de viata, concretizata in actiunile personajului principal cu acelasi nume.

Primul roman Fluturi a fost publicat in anul 2012 si a fost inclus in topul celor mai vandute carti din Romania in anul 2013 si 2014.

Plotul

Firul narativ urmareste, in esenta, printre alte aspecte, un triunghi amoros intre protagonist, Irina, si doi baieti, Matei si Robert.

Irina ii intalneste pe cei doi intr-o seara, intr-un club. Dupa acea seara, Matei o cauta, iar Irina se indragoste de el si ajunge sa se mute in casa acestuia in Bucuresti, unde locuieste si fratele lui vitreg, Robert. Treptat, datorita faptului ca Matei avea tendinta sa o ignore in anumite momente, Irina ajunge sa se indragosteasca de Robert, care o trateaza cu grija.

CARTEA FLUTURI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Irina Binder - Fluturi

elefant

Irina Binder - Fluturi

carturesti

Irina Binder - Fluturi

libris

Irina Binder - Fluturi

Alte puncte – cheie ale cartii sunt faptul ca personajul Irina si-a pierdut tatal, dar si profesorul care i-a fost ca un mentor si care i-a tinut locul tatalui ei. Romanul nu este impartit pe capitol in mod clasic, ci este mai degraba prezentat cititorilor sub forma unui jurnal.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Se poate spune ca primul roman “Fluturi” este o carte construita mai degraba pentru adolescenti, decat pentru publicul matur. Stilul cartii este destul de dulceag, in special pentru unele persoane care sunt obisnuite cu un stil mai dur, mai direct. Acest lucru este intarit si de multitudinea de adjective folosite in descrierea personajelor, inclusiv in descrierea personajului.

Se poate observa cum, prin stilul literal, Irina Binder are tendinta de a creiona excesiv, prin insiruiri de adjective si epitete, imaginea personajelor, nepermitand cititorilor sa “isi imagineze” ei anumite lucruri. Un aspect pozitiv al cartii este felul in care este creionat “decorul” sofisticat in care isi duc existenta cele trei personaje principale, care pare mai degraba rupt din peisajele de la Hollywood decat autohton: realitatea unui Bucuresti anost, gri, pe care il stim majoritatea dintre noi.

Inca de la primele pagini se observa maniera in care scriitoarea Irinei Binder reuseste sa atinga anumite coarde sensibile in sufletele cititorilor.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Fluturi a Irinei Binder este o lectura usoara, placuta si sensibila. O poti cumpara chiar daca ai trecut de prima adolescenta, daca doresti sa citesti un roman care nu te provoaca intelectual, dar rezoneaza, intr-o oarecare masura, cu sensibilitatea ta.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu