Harry Potter si piatra filosofala

Informatii generale

Harry Potter si piatra filosofa este un adevarat bestselle scris de autoarea britanica J.K. Rowling, carte aparuta in anul 2015. Face parte din seria de volume Harry Potter ce se incadreaza in romane fantastice pentru copii. Desi seria este cu precadere pentru copii, actiunile tumultoase si bine creionate au atras atentia si adultilor care au fost absorbiti de toate intamplarile.

Fiind o carte atat de dorita, ecranizarea nu s-a lasat asteptata, astfel ca si cei care nu au citit cartea se pot bucura de seria de filme exceptionale, care nu tradeaza niciun detaliu.

Harry potter si piatra filosofala  Plotul

Cartea Harry Potter si piatra filosofala se deschide prin povestea lui Harry, un copil cu o poveste tragica care o sa aiba un drum plin de peripetii menit sa il maturizeze si sa ii puna in cale nenumarati prieteni. Harry, este copilul orfan lasat in grija familiei Dursley, matusa, unchiul si verisorul lui Harry. Familia Dursley nu a fost deloc prietenoasa cu micul baietel, tratandu-l cu dispret si multe rautati.

Viata tanarului incepe sa se schimbe radical cand o bufnita fermecata ii aduce o scrisoare de instintare care prevedea faptul ca a fost acceptat la scoala de vrajitori si vrajitoare Hogwarts. Aici, viata lui Harry ia o intorsatura puternica, afla ca este vrajitor si in ciuda refuzului familiei adoptive de a-l lasa sa fie elevul acestei scoli, Harry devine elevul ei.

Drumul pana la scoala se face printr-un portal menit sa dezvaluie lumea enigmatica si bine ascunsa a fiintelor mistice unde pereti devin usi, unde magazinele sun pline cu licori magice si biliotecile sunt pline cu adevarate carti de retete pentru licori.

Ajuns la scoala, Harry ii intalneste pe cei care au sa ii devina cei mai buni prieteni, cei mai buni tovarasi in nazbatii, Ron si Hermione. Ron, baiatul cu o familie calduroasa, iubitoare, dar saraca, si Hermione, fetita model, o eleva silitoare si extrem de isteata.

Aici numeroase intamplari tumultoase cu tradari, secrete ascunse pornesc, iar cei trei elevi devin adevarati detectivi, meniti sa scoata la iveala adevarul si sa restituite pacea intre vrajitori.

 

 

CARTEA HARRY POTTER SI PIATRA FILOSOFALA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Harry Potter si piatra filosofala

elefant

Harry Potter si piatra filosofala

carturesti

Harry Potter si piatra filosofala

libris

Harry Potter si piatra filosofala

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul literar este simplu, dar presarat cu multe detalii pentru a putea ca cititorii sa vizualizeze cat mai bine lumea mistica din mintea autoarei. Este o carte delicioasa, care combina de exceptie toate tipurile de moduri de expunere precum: naratiune, dialog si descriere.

Apartinand genului epic, aceasta carte este presarata cu o multitudine de actiuni, urmarite cronologic, dar a carei cauze care declanseaza actiunea este petrecuta cu mult timp in urma.

Este un roman detectiv, deoarece cei trei prieteni, Harry Potter, Ron si Hermione sunt in cautarea adevarului si reusesc prin diverse indicii deslusite sa ajunga la adevar.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Harry Potter este cea care face deschiderea seriei de carti, este cartea precursor a intregii serii. Prin actiunea spumoasa din aceasta carte, cititrea urmatoarelor o sa vina ca un lucru firmesc pe care o sa il asteptati cu nerabdare si mult drag. Modul in care sunt descrisi vrajitorii, cainii cu trei capete, decorul, personajele, scoala o sa va capteze atat de mult si o sa va considerati in scurt timp un alt prieten al tanarului Harry.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu