Inainte de noi

Informatii generale

Am ajuns la finalul seriei de succes After cu romanul intitulat Inainte de noi. Cartea este scrisa de Anna Todd si este ultima parte care prezinta povestea de iubire dintre doi adolescenti Tessa si Hardin.

Cel de-al cincelea volum al seriei a fost publicat in anul 2015 si prezinta ce s-a intamplat inainte ca cei doi sa se cunoasca, dar si completari care explica in mare parte comportamentul lui Hardin de-a lungul cartilor. Marea majoritate a romanului este scrisa la persoana I din perspectiva lui Hardin si pentru prima oara, cititorii vor avea parte si de versiunea sa a povestii.

Cartea are un total de 352 de pagini si a fost lansata in tara noastra de editura Trei.

Inainte de noi

 Plotul

Inainte de noi este romanul in care avem in sfarsit ocazia sa intram in mintea lui Hardin. El a fost intotdeauna un personaj misterios, care cu greu ni se destainuia, indiferent de cat de puternice sunt sentimentele sale pentru Tessa.

In aceasta carte iau rolul naratorului si alte personaje, precum Natalie, Molly si Steph, iar in acest fel ne intoarcem in timp, inainte de actiunea primului roman. Avem parte de cateva rasturnari de situatie care va vor lua prin surprindere, dar veti primi si explicatii pentru tot ceea ce s-a intamplat.

Relatia dintre Tessa si Hardin nu a fost niciodata usoara, iar Inainte de noi pare sa fie cartea care incearca nu sa sterga greselile trecutului, ci mai degraba sa il puna si pe protagonist intr-o luminca ceva mai buna. Aflam astfel ce framantari avea el la incpeutul relatiei cu Tessa si cum a trecut de la tipul rece si indiferent la barbatul iubitor care si-ar da viata pentru persoana de langa el.

CARTEA INAINTE DE NOI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Inainte de noi

carturesti

Inainte de noi

libris

Inainte de noi

cartepedia

Inainte de noi

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Ideea Annei Todd de a lansa o carte care sa prezinte povestea din perspectiva personajului masuclin nu este una noua, neintalnita, ba chiar este extrem de utilizata in literatura romantica in general. Stephenie Meyer a prezentat in ultima parte a seriei Amurg perspectivele lui Edward si Jacob, iar de curand, Irina Binder a lansat cel de-al patrulea volum Fluturi, unde actiunea este relatata de catre Robert.

Asadar, avem parte de o tehnica deseori utilizata in literatura. O astfel de tehnica este utilizata pentru a oferi si personajului masculin (care in general este prezentat drept rece si ceva mai distant) sansa de a se apara si de a-si prezenta motivele care stau in spatele anumitor decizii care de-a lungul seriei ar fi putut fi considerate drept catastrofale pentru cuplu.

Cu toate acestea, autoarea nu se dezice de atmosfera tensionata cu care ne-a obisnuit cu toate celelalte carti ale seriei. Cuplul format din Hardin si Tessa, cunoscut in mediul online drept Hessa, este definitia haosului, a conflictului si a iubirii patimase. De aceea, nu este o surpriza faptul ca cei doi in continuare se cearta si se confrunta cu diferite probleme specifice oricarui cuplu, dar pe care acestia tind sa le exagereze din cauza personalitatilor puternice pe care le detin.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Inainte de noi merita cumparata deoarece veti afla detalii vitale despre comportamentul lui Hardin. De asemenea, prin intermeidul acestei ultime carti se incheie frumoasa si tumultoasa poveste de iubire. Intoarcerea in trecut, flashback-urile si completarile lui Hardin au un rol important si astfel se incheie etapa After.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu