Inainte sa te cunosc

Informatii generale

Inainte sa te cunosc este un roman de dragoste scris de Jojo Meyers, publicat pentru prima oara in Ianuarie 2012. Filmul cu acelasi nume, inspirat dupa carte, a fost lansat in anul 2016, avandu-i ca actori principali pe Emilia Clarke si Sam Claflin.

Plotul

Cartea urmareste un fel de evolutie profesionala dar si spirituala a personajului principal feminin, Louisa Clark, ce locuieste, la inceputul cartii, cu familia ei. Neavand o vasta experienta profesionala, Louisa se simte constant mai nepregatita pentru viata decat sora ei mai mica. La inceputul actiunii, Louisa isi pierde actualul loc de munca si se duce la Centrul de Locuri de Munca din orasul in care locuieste. Dupa mai multe incercari esuate, ii este oferita o oportunitate unica de angajare: sa il ingrijeasca pe Will Traynor, un tanar bogat, de succes, care a ramas paralizat in urma unui accident cu motocicleta cu doi ani in urma.
De aici, firul narativ urmareste evolutia relatiei dintre Louisa si Will, care se indragostesc unul de altul, dar dragostea lor nu este deloc una cu un curs lin, ca al unui lac linistit, ci mai degraba precum un rau involburat. Finalul cartii o gaseste pe Louisa Clark in cu totul alt loc decat la inceputul cartii, in acest sens romanul Inainte sa te cunosc conturandu-se ca un fel de bildungsroman.

 

INAINTE SA TE CUNOSC ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Inainte sa te cunosc

elefant

Inainte sa te cunosc

carturesti

Inainte sa te cunosc

libris

Inainte sa te cunosc

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Se poate spune ca acest roman este o poveste intensa de dragoste, iar daca esti mai sensibil/a, vei avea nevoie de servetele daca alegi sa citesti aceasta carte, pentru ca mai mult ca sigur ca vei varsa cateva lacrimi. Desi personajul masculin se gaseste in anumite circumstante unice, cititorii se vor raporta intr-un anume fel la decizia pe care a luat-o, fie sustinandu-l, fie acuzandu-l. In acest sens, pe langa faptul ca este un roman de dragoste, opera lui Jojo Meyers ridica si anume intrebari legate de etica.

Personajele cartii nu sunt creionate in nuante de alb si negru, ci sunt caracterizate de anumite tonalitati de gri, care le face sa fie foarte credibile pentru publicul larg si in acelasi timp mult mai placute si mai realiste. Stilul literar al lui Jojo Meyers este unul care curge liber, dar care in acelasi timp ofera si o multime de detalii care te ajuta sa te transpui in poveste ca cititor. Acest lucru este favorizat si de faptul ca romanul este scris dintr-o perspectiva subiectiva, a Louisei.

De ce merita sa cumperi cartea

Inainte sa te cunosc nu e romanul obisnuit, dulceag, de dragoste, ci o lectura care te provoaca sa te gandesti, sa iti pui anumite intrebari legate de domeniul eticii si mai ales care trezeste un anumit “gol” in tine..

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu