Inferno – Dan Brown

Informatii generale

Cartea Inferno de Dan Brown este cel de-al patrulea roman care il are ca protagonist pe Robert Langdon, profesor la universitatea Harvard, gata sa desluseasca cele mai mari mistere ale omenirii. De data aceasta, simbolistica aleasa de autor este inspirata de universul creat de Dante, mai exact, Infernul lui Dante.

Opera consacrata a lui Dante, intitulata Divina Comedie, desi a fost scrisa la 1320, constituie in continuare o adevarata inspiratie pentru productii grandioase precum filme, seriale si inclusiv jocuri video. Asadar, in 2013, autorul Dan Brown decide sa abordeze subiectul iadului pentru romanul sau, Inferno.

Actiunea are loc in locatii pitoresti precum Istanbul, Florenta si Venetia si exploreaza semnificatia celor 9 cercuri ale iadului, fiecare fiind destinat unui anume pacat capital. Opera lui Dante isi pune amprenta intens pe carte, dar si pe ecranizarea din 2016 care ii are ca protagonisti pe Tom Hanks si Felicity Jones.

PlotulInferno - Dan Brown

Cartea se deschide cu sinuciderea celebrului inginer genetica, Bertrand Zobrist, un geniu stiintific care isi pune capat zilelor aruncandu-se de pe o cladire istorica din Florenta. La cateva zile dupa aceea, Robert Langdon se trezeste intr-un pat de spital din Florenta, cu o rana de glont si fara vreo amintire despre cele intamplate in ultimele doua zile. Un criminal patrunde in spitalul ca sa-l omoare, dar Langdon scapa cu ajutorul doctorului enigmatic Sienna Brooks. Astfel pornesc intr-o cursa contra timp, fiind cautati de vanatori de recompense, criminali, chiar si de catre guvernul american.

Ca si in romanele anterioare, Langdon trebuie sa dezvaluie un mister. Singurul indiciu este un container, iar in interior, un dispozitiv optic care proiecteaza Harta Iadului, o versiune a renumitei Abisul Iadului de Botticelli, inspirata de Divina Comedie a lui Dante. Dar se pare ca aceasta versiune a tabloului a fost modificata si ceva important se va intampla a doua zi…

CARTEA INFERNO ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Inferno

elefant

Inferno

carturesti

Inferno

libris

Inferno

cartepedia

Inferno

Langdon se afla in mod inadecvat in parteneriat cu un doctor precum Sienna Brooks, care calatoreste in Italia cu el nu numai pentru a-si salva vietile, dar si mai important, pornesc in cautarea unor raspunsuri.

Raufacatorul din carte este un om de stiinta nebun, ale carui intentii sunt la fel de geniale ca si nebunia sa. El este inspirat si alimentat de poemul epic al lui Dante, Inferno. Ca profesor de simbolologie, Langdon este omul perfect pentru a pune intrebarile relevante si a da raspunsurile necesare.

El este pus in stiuatia de a se afla in bataia gloantelor si isi pune intrebari despre increderea pe care ar trebui sau nu sa o acorde celor din jur, pe parcursul calatoriei. Intre timp, se lupta contra timpului pentru a salva lumea de un virus transmis pe calea aerului.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Acest thriller de actiune are loc pe un fundal italian si este o vanatoare de comori care expune indicii si raspunsuri pe masura ce se desfasoara cursa. Brown include elemente ce apartin artei, istoriei, culturii, dar si simboluri, care demonstreaza numarul cercetarilor pe care scriitorul trebuie sa le fi intreprins pentru a scrie romanul.

Cartea are un dialog deosebit si este plina detalii, iar Brown prezinta totul astfel incat cititorului sa ii fie usor sa urmeze povestea. Cu siguranta stie sa creeze suspansul si este un roman plin de surprize.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita cumparata de catre fanii romanelor lui Dan Brown, ori ai lui Robert Langdon, si chiar de impatimitii Divinei Comedii. Este un thriller exceptional, plins de simboluri cu semnficatii puternice si o lupta contra timp pentru salvarea omenirii.

Chiar daca nu ati citit celelalte carti ale seriei: Ingeri si Demoni, Codul lui Da Vinci sau Simbolul pierdut, va garantam ca acest roman va va provoca fiori pe sirea spinarii si nici nu veti simti cand vor trece cele 568 de pagini.

Pret
8.5
Actiune
9
Personaje
8.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score