Insomnii

Informatii generale

InsomniiCartea Insomnii a aparut in anul 2016 si a fost scrisa de Irina Binder, autorea celebrului roman Fluturi. Cartea reprezinta sintetizarea esentei blogului cu acelasi nume al scriitoarei, care are mii de accesari. Spre deosebire de celelalte carti ale autoarei, Insomnii reprezinta mai mult o antologie de “invataturi” si “trairi”, mai precis nu are un fir narativ exact.

Plotul

Cartea “Insomnii” a Irinei Binder se sintetizeaza precum un posibil raspuns, personal, al autoarei, la intrebarile legate de viata ale unor tinere care inca nu au ajuns la experienta necesara pentru a se numi “mature”.

Volumul este astfel o scriere personala, care nu se doreste a fi exhaustiva, care nu sustine ca ar detine raspunsul universal, ci tocmai raspunsul propriu. In acest sens, cartea isi dovedeste un atu, prin felul in care autoarea nu doreste sa isi impuna “adevarul” ca fiind unul universal. .

CARTEA INSOMNII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Irina Binder - Insomnii

elefant

Irina Binder - Insomnii

carturesti

Irina Binder - Insomnii

libris

Irina Binder - Insomnii

In mare parte, plotul cartii nu este un plot, ci aceasta insiruire de idei, sfaturi, trairi, experiente, care incurajeaza tinerele sa fie autentice si sa isi traiasca tineretea intr-o maniera veritabila, a lor, nu intr-una imprumutata din diverse locuri.

Cartea Insomnii de Irina Binder este o confesiune sincera a autoarei catre publicul tinta. Perspectiva narativa este una subiectiva, a unui eu care vorbeste din suflet despre viata, despre ce il framanta, despre anumite solutii la aceste probleme.

Daca preferi o carte dura, care sa socheze prin asocieri puternice si intense de cuvinte, atunci cartea “Insomnii” nu este pentru tine. Daca preferi o poveste dupa o structura care sa se asemene cu cea a romanelor clasice, la fel, te-ai putea orienta catre scriitori clasici. In schimb, daca doresti o poveste sincera, din inima, care sa te faca sa te simti mai bine intr-o zi oarecare, molcoma, de vara, atunci aceasta carte este potrivita.

Cartea este destinata in general adolescentelor si tinerelor care nu au trecut de mult timp de adolescenta, insa, chiar daca ai depasit aceasta varsta, o poti citi cu zambetul pe buze.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Insomii este scria la persoana I, iar acest lucru ii sugereaza cititorului o conversatie calda si calma cu un prieten. Ca si tehnici narative acestea sunt diversificate precum povestirea in rama, eul asezat in centrul preocuparilor, subiectivismul spontan al amintirilor involuntare, ajutand la cunoasterea psihicului uman.

Atmosfera creata este un placuta, poarca asculti sfaturile sincere ale unui parinte. Aceasta carte are puterea sa te calmeze, devenind un bun remediu pentru suflet si minte.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Insomnii a lui Irina Binder este o antologie de sentimente. Daca doresti o lectura care sa te destinda si care sa te faca sa privesti, pentru cateva minute, viata cu alti ochi, cu ochii acelei adolescente care a depasit inocenta “non-grata” a copilariei, dar care inca nu a ajuns la experienta maturitatii, atunci lectureaza sfaturi de la un eu literal care tocmai ce a ajuns acolo si creioneaza modalitatea unica prin care a facut asta.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu