IT Stephen King

Informatii generale

IT este un roman care apartine genului thriller scris de faimosul scriitor de mistere Stephen King in 1987. Desi la prima vedere poate parea o carte veche, este un exemplar care pana si astazi provoaca fiori pe sirea spinarii. In anul 2017 Waner Bros au decis sa faca o readaptare a filmului IT care s-a bucurat de un succes extraordinar si a readus in atentia publicului acest roman plin de suspans.

Stephen King s-a nascut in 1947 in Portland, Maine si este cunoscut drept cel mai faimos si de succes autor al genului horror al tuturor timpurilor. Printre titlurile sale cunoscute se numara Carrie, The Shining si IT, care au fost profund aclamate si adaptate in diferite serii pe TV. Munca sa este vanduta in peste 350 de milioane de copii in lume.
IT Stephen King

Plotul

Este o carte despre copilarie, in special despre elementele speciale, cum ar fi prieteniile care par sa dureze pentru totdeauna, zile si vieti care vor dura pentru totdeauna. Nu sunt multi autori care pot surprinde astfel de lucruri. Prin cuvintele sale, Stephen King ne permite sa ne amintim de emotie, de stanjenit, de capacitatea de a rade cu adevarat la cele mai proaste lucruri. Dar nu este o lectura distractiva. Exista batausi, exista sentimentul de insuficienta si de izolare. Aceasta nu este doar o poveste de groaza, intr-adevar este mai putin despre oroare si mai mult despre venirea varstei.

CARTEA IT ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

IT Stephen King

elefant

IT Stephen King

carturesti

IT Stephen King

libris

IT Stephen King

Dupa cum am mentionat deja, aceasta nu este pur si simplu o carte de groaza. Momentele infricosatoare sunt putine si foarte indepartate si cu atat mai puternice. Aceasta este o carte care ne permite sa retraim cel mai puternic moment al vietii noastre – copilaria noastra. Naratiunea lui Stephen King descrie viata tanara si adulta a lui Bill, Richie, Stan, Bev, Eddie si Mike si, in acelasi timp, aduce la viata blestematul oras Derry. Si pentru a fi sinceri, lungimea colosala a cartii nu simte atat de mult, mai ales cand va aflati in cadrul capitolelor care va capteaza imaginatia si va temeti mai mult. Exista multa valoare  in cadrul paginilor, iar nostalgia joaca un rol important in placerea de a citi. Va veti indragosti de acesti copii, va veti aminti de copilarie si de prietenii de atunci,

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Multi spun ca este prea lung si prea detaliat, adesea fara sens. Dar principala obiectie recurenta fata de carte este sfarsitul. Nu este doar faptul ca deznodamantul necesita este un pic de rabdare si de forta pentru a digera ceea ce se petrece. Este foarte dificil de explicat de ce s-a intamplat acel lucru la final si ce a intentionat Stephen King sa transmita, dar este un eveniment atat de ciudat incat pare aproape inexplicabil. Si pentru multi ruineaza sutele de pagini de poveste excelenta si de caracterizare care au trecut inainte.

Ca o explorare a copilariei, a cresterii, a prieteniei si a se confrunta atat cu temerile reale, cat si cu cele supranaturale, sustinem ca este o carte importanta in literatura thriller. Insa sfarsitul si lungimea cartii, in general, vor fi neplacute pentru multi cititori.

De ce merita sa cumperi cartea

Colosalul roman IT de Stephen King este un must-have in biblioteca oricarui iubitor al gneului thriller. Este probabil una dintre cele mai cunoscute carti ale autorului, poate si din pricina ecranizarilor exceptionale. Este plapitant, ciudat, plin de mister si cu un deznodamant neasteptat care uimeste generatii. Dar cu toate astea, cererea pentru acest roman continua sa creasca si va ramane mult timp un favorit al genului.

Pret
8
Actiune
9.5
Personaje
9
PROS
  • Un roman plapitant care va va tine cu sufletul la gura pana la final.
  • Genul de carte care va ramane in mintea tuturor indiferent de trecerea anilor.
CONS
  • Nu este un roman recomandat copiilor
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score