Jocul lui Gerald

Informatii generaleJocul lui Gerald

Jocul lui Gerald de Stephen King este un roman horror publicat in 1992 si care in 2017 a fost adaptat intr-un film produs de Netflix. De data aceasta autorul creeaza suspansul cu un alt fel de poveste de adormit. Un joc al seductiei dintre doi soti se sfarseste oribil cand barbatul moare. Insa acesta e doar inceputul cosmarului care va urma pentru sotie…

Plotul

In timp ce aceasta este una dintre cele mai bune povestiri pe care King le-a publicat vreodata, va ofensa multe persoane pentru stilul uneori grotesc de a povesti. Protagonistii, Jessie si Gerald Burlingame s-au casatorit in urma cu 20 de ani. Sexul malefic este jocul lui Gerald, iar in ultima vreme el a adus catuse pentru a anima apropierea dintr cei doi. In timpul unei astfel de sedinte, printr-o serie de circumstante bizare, Jessie il ucide accidental pe sotul ei, iar in urmatoarele 28 de ore este prinsa in capcana.

Pentru prima treime a cartii se afla la varful formei sale, creand din Jessie una dintre cele mai intense studii de caractere ale sale. Apoi, Jessie si-a amintit un episod oribil din copilarie, care nu este surprinzator, deoarece nu devine un element central al complotului. Apoi apare un personaj misterios pe care cititorul decide daca i lva considera real, sau doar o creatie a imaginatiei lui Jessie, ingrozita de cele ce i se intampla.

JOCUL LUI GERALD ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Jocul lui Gerald

carturesti

Jocul lui Gerald

libris

Jocul lui Gerald

nemira

Jocul lui Gerald

In 2017, au aparut trei filme bazate pe romanele lui Stephen King, unul dintre acestea fiind Jocul lui Gerald care a avut premiera in septembrie 2017 si este produs de Netflix. O adaptare de exceptie a romanului deja consacrat. Regizorii au reusit sa transpuna pe sticla teama lui Jessie si sa insufle privitorilor toate fricile ei. Este un film horror bun, dar care va va face sa ravniti cartea si mai mult.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Este fascinant, un fel de lucru pe care King l-ar considera o provocare: echivalentul tuturor episoadelor emisiunilor de televiziune, in care personajele sunt prinse intr-o camera pe toata durata si fortate sa-si descopere probleme. Jocul lui Gerald este intunecat. Faptul ca Jessie nu este de acord cu acest joc, spaima care se citeste in ochii ei si alte elemente, va vor face sa simtiti fiori pe sirea spinarii.

King este un maestru al protagonistului plin de ura, iar unele dintre atitudinile personajelor sale din romanele timpurii ajungeau sa fie inconfortabile de citit. Dar Gerald este un om rau, chinul lui Jessie este dureros de citit, iar disperarea ei – mai ales cand se intalneste cu abuzul pe care l-a suferit ca un copil, ingropat atat de mult – povestea devine foarte incurcata si dureroasa. Cartea este de fapt foarte afectata – pana la intinderea finala.

De ce merita sa cumperi cartea

Stephen King a scris intotdeauna romane infricosatoare, pe care este imposibil sa nu ajungeti sa le indragiti. Indiferent de stilul folosit, de situatiile inconfrotabile si scenele demne de filme horror, Jocul lui Gerald este o capodopera a genului. Va va provoca cel mai probabil cosmaruri, dar este un roman important din munca autorului si este considerat una dintre lecturile light ale acestuia.

Pret
10
Actiune
9
Personaje
8.5
PROS
  • Un roman infricosator
  • Si filmul is cartea merita atentia voastra
CONS
  • Nu este recomandat copiilor
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score