Lapte si miere

Informatii generale

lapte si miereCartea Lapte si miere este o colectie impresionanta de poezii scrise de autoarea de origine indiana Rupi Kaur. Tanara in varsta de 27 de ani a trait o mare parte din viata in Canada, unde a si studiat, iar in anul 2014 a publicat prima sa carte intitulata Milk & Honey. A vandut peste 2.5 milioane de exemplare in intreaga lume, iar la un an de la lansare a ajuns pe lista New York Times Bestseller.

Desi a fost prima sa carte, autoarea a fost puternic aclamata pentru sensibilitatea de care da dovada, iar tinere adolescente din intreaga lume s-au regasit in versurile desprinse din carte.

Plotul

Fiind o carte de poezii, nu avem parte de actiune sau de personaje. Cu toate acestea, poeziile au legatura intre ele, fiecare reprezentand o anumita etapa a vietii, pentru ca la final cititorul sa poata trage niste concluzii vitale.

Lapte si miere exploreaza experientele feminine cu un limbaj evocator si accesibil. Realizand salturi intre pronumele la persoana I si a II-a,  poezia ei incalca regulile conventionale ale poeziei traditionale, insa nu si in ceea ce priveste gramatica si punctuatia. Poeziile in forma libera ale lui Kaur folosesc litere minuscule. Aceasta alegere a fost facuta pentru a onora limba ei materna, punjabi (limba indiana).

Kaur isi imparte cartea in patru capitole. „The Hurting” straluceste asupra traumei, neglijarii si obiectivarii. „Iubitorul” investigheaza pasiunea aprinsa de dragoste. „The Breaking” se adanceste in durerea de a izbucni inima „Vindecarea” se concentreaza pe inaintarea de la traume, relatiile esuate si promoveaza feminitatea.

LAPTE SI MIERE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Lapte si miere

carturesti

Lapte si miere

libris

Lapte si miere

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul literar al acestei autoare este diferit fata de orice altceva ati mai citit pana acum. Tanara scrie liber, iar versurile sale nu respecta intotdeauna rigorile poeziei. Mai exact, veti observa adesea ca nu tine cont de rima, ritm sau de masura. Scrisul sau este liber precum pasarile cerului si isi lasa sentimentele sa fie turnate practic in paginile cartii.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Lapte si miere merita cumparata deoarece contine poezii care abordeaza teme diverse precum iubirea, dezamagirea sau regasirea de sine. Subiectele profunde prezentate de catre autoare prin intermediul versurilor sale sunt pur si simplu impresionante.

Pret
9
Actiune
10
Personaje
10
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score