Lasa grijile, incepe sa traiesti

Informatii generale

Cartea Lasa grijile, incepe sa traiesti a fost publicata pentru prima oara in anul 1944 si scrisa de cunoscutul autor american Dale Carnegie. Scriitor si formator de cursuri de dezvoltare personala si speaker, Dale Carnegie a fost printre primii oameni care au tinut prelegeri si cursuri despre comunicare eficienta si influentare. Succesul cartilor sale continua si in zilele noastre, fiind considerate material de studiu in cadrul multor cursuri de specialitate.

In anul 2000, editura Curtea Veche a lansat aceasta carte si de atunci apar tot mai multe editii, fapt ce demonstreaza faptul ca sfaturile redate de autor sunt pliabile in lumea moderna, fiind idei usor de urmarit si de pus in practica, pentru ca si dumneavoastra sa scapati de griji si sa incepeti sa traiti viata pe care v-o doriti.

PlotulLasa grijile incepe sa traiesti

Carnegie a observat ca oamenii sunt nefericiti. Declansarea pentru scrierea acestei carti a fost chiar nefericirea autorului si ingrijorarea constanta cu privire la viata lui. A petrecut timp intervievand oameni proeminenti precum Henry Ford, Eleanor Roosevelt si multi alti oameni din toate categoriile sociale pentru a putea scrie aceasta carte.

Carnegie ofera o serie de formule practice care au fost incercate si testate, dovedind ca implementarea acestora ar putea sa ne ajute sa scapam de grijile din viata de zi cu zi. Cand s-a angajat in scrierea acestei carti  a analizat cai prin care ar putea sa-si imbunatateasca gandirea pentru a trai productiv. El ofera cateva principii si formule de baza, usor de identificat, pe care le putem integra, facand astfel o schimbare fundamentala si pozitiva a modului in care traim.

CARTEA LASA GRIJILE, INCEPE SA TRAIESTI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Lasa grijile, incepe sa traiesti

elefant

Lasa grijile, incepe sa traiesti

carturesti

Lasa grijile, incepe sa traiesti

cartepedia

Lasa grijile, incepe sa traiesti

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

In prima parte a cartii sale, Dale Carnegie subliniaza ca trebuie sa traim bucurandu-ne de lucrurile mici, incat sa evitam sa ne ingrijoram pentru viitor si sa traim fiecare moment pana la sfarsitul zilelor. El ofera o formula magica si spune: „cand necazurile lovesc usa, intreaba-te care este cel mai rau lucru care se poate intampla”. Daca este necesar, pregatiti-va pentru ce e mai rau intr-un mod calm si pregatiti-va mintal.

Principiile generale sunt defalcate in continuare, partea a 2-a priveste analiza ingrijorarii si modul de realizare a acesteia in mod eficient. Partea 3 se refera la cum se poate rupe obiceiul de ingrijorare si cum sa faceti fata, iar partea a 4-a priveste cele sapte moduri de a cultiva o atitudine mentala care va va aduce pace si fericire.

Partea 5 reda regula de aur pentru cucerirea ingrijorarii, in timp ce partea a 6-a va invata tehnici prin care sa nu va ingirjorati. Urmatoarele capitole ale cartii ofera sfaturi esentiale pentru a preveni oboseala si ingirjorarea, dar si pentru mentinerea energiei si a starii de spirit intr-o nota pozitiva.  In continuare, autorul puncteaza importanta unui loc de munca in care sa fiti fericiti si sa aveti succes, pentru ca in ultimele parti sa abordeze subiectul de diminuare a grijilor. Eliminarea acestora in totalitate nu este tocmai posibila, fiind o caracteristica specifica a creierul nostru. Insa citind aceasta carte veti invata cum sa le micsorati, ori sa intelegeti motivele aparitiei grijilor si cum sa le tineti piept pentru a duce o viata buna.

De ce merita sa cumperi cartea

O lectura pragmatica si inteleapta, care se aplica oricarei persoane care doreste sa-si imbunatateasca viata, fie dintr-o perspectiva de afaceri sau personala. Sfaturile si tehnicile practice sunt usor de urmarit si de implementat deoarece sunt insotite de cateva povestiri si exemple minunate care ilustreaza invatatura lui Carnegie.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu