Lectii de magie

Informatii generaleLectii de magie

Lectii de magie: cum sa-ti cultivi creativitatea este o carte scrisa de Elizabeth Gilbert si publicata in anul 2015. A devenit in scurt timp bestseller in New York Times si a fost tradusa si publicata in limba romana un an mai tarziu de catre editura Humanitas.

Cartea este un must-read in lista persoanelor care aspira la o viata plina de creativitate.  Reprezinta o exemplificare ideala a vietii de artist si a dificultatilor intalnite in parcursul porfeisonal, indiferent de cariera aleasa.

Lectii de magie este dedicata persoanelor care isi doresc sa traiasca dincolo de frica si care au curajul sa fie curiosi si curajosi, chiar daca nu se incadreaza in idealurile societatii in care traim.

Plotul

Cartea Lectii de magie este o capodopera. Nu are un plot, personaje sau actiune deoarece este incadrata la categorie de carti de dezvoltare personale si memorii si jurnale. Autoarea Elizabeth Gilbert isi deschide sufletul in paginile acestei carti, povestind din propria sa experienta si lasa la latitudinea cititorul sa analizeze informatiile acumulate. Parcursul sau profesional este impresionant, relatand in carte ca a renuntat la jobul ei de la 9 la 6 abia dupa ce romanul Mananca, roaga-te, iubeste a atins culmile succesului.

Esenta acestei carti este ca cititorul sa inteleaga ca nu este obligatoriu sa isi monetizeze pasiunea. A face bani din pasiunea ta poate parea ideal, dar nu este obligatoriu pentru toata lumea. Autoarea puncteaza foarte bine faptul ca daca am tine cu dintii de ideea de a face o profesie din hobby-ul nostru, acest lucru ar putea duce la scaderea interesului si in timp la stingerea pasiunii.

CARTEA LECTII DE MAGIE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Lectii de magie

elefant

Lectii de magie

carturesti

Lectii de magie

libris

Lectii de magie

cartepedia

Lectii de magie

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea se citeste usor, fiind facila de rasfoit la orice varsta. Este genul de carte pe care trebuie sa o lecturati alaturi de sticky notes, un pix, ori poate chiar o aplicatie pe telefon cu ajutorul careia sa salvati pasaje asupra carora doriti sa reveniti la nevoie pentru inspiratie.

Elizabeth Gilbert scrie Lectii de magie mai mult pentru sine, lucru mentionat de aceasta chiar si printre randurile cartii. Este o capodopera a genului de dezvoltare personala si accentueaza importanta existentei uni hobby, a pasiunii pentru tot ceea ce facem. Autoarea ni se destainuie in carte enumerand porpriile sale experiente in cariera de autor plina de suisuri si coborasuri.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca sunteti o persoana care are un hobyy sau o pasiune si va este teama sa faceti un job din aceasta, atunci cartea Lectii de magie este pentru dumneavoastra. Nu este un manual care sa va ajute sa obtineti cariera mult visata, ci o carte care va invita sa va fructificati pasiunea cu rabdare si drag. Lectii de magie este o lectie de viata, inspirata chiar din viata autoarei si nu seamana cu niciun alt titlu publicat de Elizabeth Gilbert.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu