Magia ordinii

Informatii generale

Magia OrdiniiMagia ordinii de Marie Kondo a facut inconjurul lumii. Publicata initial in 2011, in ultimii doi ani s-a bucurat de un succes rasunator, acompaniat de lansarea serialului de la Netflix: Curatenie cu Marie Kondo. 

Autoarea de origine japoneza a uimit oameni din intreaga lume cu talentul ei de a face curatenie in orice incapere. Un minimalism dus la extrem ar spune criticii, dar Marie Kondo va ramane mult timp o personalitate marcanta in ochii celor care ii urmeaza sfaturile.

Cartea Magia ordinii este despre bucuria de a avea tot timpul ordine in casa prin respctarea unor reguli stricte. Autoarea isi propune ca prin scrierile sale sa transforme cu totul viata cititorului. asadar, nu are in vizor doar casa, ci intreaga stbailitate emotionala a fiintei. O carte de dezvoltare personala cu sfaturi practice, cu exemple concrete si milioane de fani impartiti pe tot globul.

Plotul

Nu exista neaparat un plot, cartea fiind de fapt un fel de monolog practic al autoarei. Aceasta povesteste experienta ei cu curatenia, cum a ajuns sa isi creeze propriile metode de a face ordine si faptul ca acum aceasta activitate este meseria ei. Ceea ce pentru unii pare o activitate casnica banala, curatenia, pentru Marie Kondo este o cariera.

Autoarea se plimba prin casele oamenilor pentru a-i ajuta sa faca ordine. Impartaseste cu ei regulile si practicile pentru a obtine spatii aerisite, luminoase si care produc fericire. De fapt, acesta este si laitmotivul cartii si metodelor ei. Trebuie sa pastram in casa si in general in viata noastra doar ceea ce ne provoaca bucurie.

CARTEA MAGIA ORDINII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Magia ordinii

elefant

Magia ordinii

carturesti

Magia ordinii

libris

Magia ordinii

Transformarea casei pentru totdeauna necesita multa munca, rabdare si putin ajutor din partea lui Marie Kondo. Aceasta a inventat metoda KonMari pentru a usura modul in care sunt ordonate lucrurile. Autoarea propune ideea de curatenie generala o data si buna. In sensul ca trebuie sa va impartiti bunurile pe categorii si sa faceti o triere drastica.

Odata asezate intr-un singur loc hainele de exemplu, veti opri in sifonier doar ce va provoaca bucurie. Asezandu-le apoi in spatiile special destinate va trebui sa respectati locurile alese. Cunoscand intotdeauna ce bunuri aveti in casa si unde este locul lor, o sa va fie mai usor sa le ordonati si veti evita sa lasati lucruri pe jos si prin urmare, sa creati dezordine.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul de scriere este usor, cu termeni deslusibili pentru oricine in ciuda originalitatii autoarei. In carte sunt explicate inclusiv cuvinte in japoneza si cateva elemente ce tin de cultura si traditionalism.

Citind aceasta carte va veti simti de parca ati fi in acel serial de la Netflix, in care Marie Kondo intra in casa voastra si face magie. Urmandu-i sfaturile veti reusi sa va atingeti obiectivele in materie de ordine, iar viata va deveni mai usoara.

De ce merita sa cumperi cartea

Oricat de incantati v-ati declara de procesul de a face ordine, nimic nu depaseste regulile stricte impuse de Marie Kondo. Cartea ei este o gura de aer proaspat intr-o lume plina de poluare, haos si aglomeratie. Merita sa cumparati aceasta carte deoarece o veti parcurge usor si este imposibil sa nu ramaneti cu cateva idei esentiale de pus in practica imediat.

Pret
10
Actiune
8.5
Personaje
8
PROS
  • Usor de citit, limbaj uzual
  • Pret accesibil
CONS
  • Nu toate regulile impuse de Marie Kondo se pot pune in aplicare
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score