Mica Enciclopedie Hygge

Informatii generale

Mica enciclopedie Hygge

Mica Enciclopedie Hygge sau Reteta daneza a fericirii este o carte lansata in 2016 de catre Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Conform statisticilor, danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume, deci nu e de mirare ca au o institutie care studiaza acest lucru. Fericirea lor se datoreaza unui concept specific danez intitulat hygge. Este un termen care a fost tradus ca arta de a crea confort, de a te bucura din lucruri marunte, sau de a ramane calm indiferent de situatie prin simpla aprindere a unei lumanari in camera.

Plotul

Autorul decide sa afle de ce concetatenii sai sunt fericiti si transmite cititorilor rezultatele cercetarilor conduse de el in speranta ca se va ajunge la un raspuns absolut general. Hygge este greu de explicat in cuvinte deoarece este mai degraba o stare, ceva ce simtim. Este despre paturile pufoase, mancarea impartita cu prietenii, diminetile alaturi de persoana iubita in care lumina strapunge printre draperii si imbie atmosfera.

Cartea este mai degraba un ghid pentru cei care vor sa afle ce este hygge si cum pot obtine si ei aceasta stare. In aceasta opera inspirationala veti invata sa va decorati casa intr-un stil hygge, de la alegerea surselor de lumina, pana la planificarea unei cine si crearea unui kit de urgenta.

Mica Ecniclopedie Hygge este impartita pe capitole in care sunt explicate pe indelete diferite principii si rezultatele unor chestionare efectuate pe respondenti din intreaga lume. Este precum o ceasca de ceai intr-o zi obositoare. Calda si dulce, aceasta mica enciclopedie ne invaluie in calmul ei si ne poarta pe culmile fericirii.

MICA ENCICLOPEDIE HYGGE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Mica Enciclopedie Hygge

elefant

Mica Enciclopedie Hygge

carturesti

Mica Enciclopedie Hygge

libris

Mica Enciclopedie Hygge

Este o carte superba, cu coperti cartonate care vor rezista in timp si imagini de o calitate excelenta inserate printre numeroasele capitole. Detaliile de pe coperta o transforma intr-un exemplar cu totul special si atrage privirile oricarui iubitor de carte si de frumos.

Cartea a fost publicata in 2016 si datorita succesului rasunator in primavara lui 2017 a fost deja tradusa si in limba romana ca mai apoi sa fie urmata de cel de-al doilea volum: Mica Enciclopedie Lykke.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Mica Enciclopedie Hygge este o carte de dezvoltare personala care se incadreaza in categoria de spiritualitate, inclusiv home & deco datorita sfaturilor practice prezentate. In cele 288 de pagini veti gasi poze si statistici despre conceptul hygge, versiunea daneza a cuvantului  calduros sau confortabil. Hygge poate insemna o patura, o ciocolata calda sau imbratisarea cuiva drag. Sunteti liberi sa experimentati si sa intelegeti hygge oricum doriti si sa va bucurati de tot ce va inconcjoara.

Citind aceasta carte veti intelege de ce danezii sunt declarati de ani de zile cei mai fericiti oameni din lume in ciuda vremi naprasnice din tara lor. Acei oameni reusesc sa isi mentina zambetul pe buze si sa fie optimisti prin hygge.

De ce merita sa cumperi cartea

Mica Enciclopedie Hygge este o lectura usoara, cu multe poze reprezentative si sfaturi practice de pus in aplicare. Doar citind aceasta carte alaturi de o bautura fierbinte alaturi veti simti efectul hygge.

Pret
9.5
Actiune
8
Personaje
8
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score