Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Informatii generale

Oamenii fericiti citesc si beau cafea este un roman psihologic de dragoste, scris de Agnès Martin-Lugand. Autoarea de origina franceza s-a nascut in Saint-Malo si a studiat psihologia, dar a decis sa aleaga cariera de scriitoare publicand prima ei carte pe o platforma online in 2012. Observata de bloggeri literari si de editori, i s-a propus sa publice cartea si astfel a aparut pe rafturile librariilor Oamenii fericiti citesc si beau cafea. O carte cu un succes rasunator, tradusa in mai multe limbi europene precum italiana, spaniola, poloneza, turca, printre care si romana.

Oamenii fericiti citesc si beau cafea  Plotul

Protagonista cartii se numeste Diane, o femeie care ia decizia sa isi schimbe radical viata in urma unui accident tragic in care si-au pierdut viata sotul si fiica ei. Trecuta printr-o depresie puternica, realizeaza ca nu se va face bine niciodata daca nu isi schimba modul de viata.

Renunta la viata somptuoasa de la Paris si se muta intr-un orasel din Irlanda, departa de forfota orasului. In acest fel, se detaseaza de trecut si isi poate trai linistita zilele intr-un loc unde nimeni nu stie cine este si prin ce a trecut. Vis-a-vis de noua ei casa locuieste un cuplu de batranei draguti, Abby si Jack cu care dezvolta o relatie de prietenie. Lucrurile merg pe fagasul normal pana il intalneste pe nepotul vecinilor ei, Edward.

CARTEA OAMENII FERICITI CITESC SI BEAU CAFEA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

carturesti

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

elefant

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

libris

Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Rasfoind cartea, veti observa latura psihologica a povestii. Desi in prima instanta pare un roman de dragoste, este de fapt vorba de o calatorie initiatica, in cautarea sinelui. Personajul Diane este unul complicat, genul de femeie care in urma unei nenorociri cumplite alege sa isi inchida sufletul si sa se detaseze de restul lumii.
Edward in schimb, este misterios, sarmant si nu la fel de calculat precum Diane. Pare ca duce o viata lipsita de griji si reuseste sa o atraga pe Diane. Daca cei doi se vor indragosti si cum va evolua povestea lor…va trebui sa cititi cartea pentru a afla.

Povestea nu este opreste aici, deoarece autoarea a publicat si a doua parte, intitulata Viata e usoara, nu-ti face griji.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Oamenii fericiti citesc si beau cafea se citeste usor si reuseste sa convinga cititorul ca exista forta in noi de a o lua de la capat indiferent de greutati. Pemtu aceia dintre voi care sunt visatori si romantici, aceasta este cartea perfecta si nu uitati sa o savurati alaturi de o cafea buna! 

Pret
9
Actiune
9
Personaje
9.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score