Ocolul pamantului in 80 de zile

Informatii generale

Cartea Ocolul pamantului in 80 de zile este un roman scris de Jules Verme in anul 1872 si publicat in 1873. Este un roman clasic de aventura care a trecut testul timpului, fiind in continuare unul dintre titlurile de seama ale literaturii universale. O astfel de carte a conturat imaginatia multor generatii, motiv pentru care au fost lansate in urma cartii filme, spectacole de teatru si productii de animatie pentru ca castiga si mai mult inimile fanilor. Printre cele mai cunoscute astfel de productii se numara Inconjurul lumii in 80 de zile cu Willy Fog, un desen animat din 1983 in care personajele erau animale. In prezent, este unul dintre cele mai indragite desene animate atat pentru copii, cat si pentru adultii care au copilarit alaturi de personaje.

PlotulOcolul pamantului in 80 de zile

Ne intoarcem in Anglia anilor ’80, la Londra. Protagonistul Phileas Fogg, un gentleman englez desavarsit care nu intarzie niciodata, merge ca intotdeauna la Clubul Reforma. Ziua care pare banala, parte a rutinei lui Fogg, avea sa se schimbe radical odata cu un pariu cel putin stupefiant pentru acele vremuri: Este sau nu posibila o calatorie in jurul pamantului in optzeci de zile?

Phileas Fogg accepta pariul si pentru suma de douazeci de mii de lire porneste in calatoria vietii sale. O astfel de veste vine ca un uragan pentru noul sau majordom, Passepartout, un francez retras din viata de circar din dorinta de a trai o viata linistita. Calatoria incepe pe 2 octombrie 1872, cu promisiunea ca se vor intoarce pe 21 decembrie la Clubul Reforma.

Calatoria lor depinde foarte mult de respectarea orarelor pentru trenuri, vapoare, inclusiv baloane cu aer cald. De mentionat este faptul ca in acea perioada, Phileas Fogg nu se putea urca intr-un avion pentru a ocoli pamantul in cateva zile. Din acest motiv, cartea devine din ce in ce mai savuroasa, iar cititorul va fi provocat sa urmareasca cu nerabdare parcursul lui Phileas si Passepartout.

CARTEA OCOLUL PAMANTULUI IN 80 DE ZILE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Ocolul pamantului in 80 de zile

elefant

Ocolul pamantului in 80 de zile

carturesti

Ocolul pamantului in 80 de zile

libris

Ocolul pamantului in 80 de zile

cartepedia

Ocolul pamantului in 80 de zile

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Autorul capteaza atentia cititorului prin descrieri. Aflam cum arata peisajele de-a lungul calatoriei si observam o deosebita atentia asupra stilului vestimentar. De-a lungul povestii, Phileas Fogg si Passepartout vor cunoaste multe personaje interesante, pe care le veti indragi cu siguranta.

Atmosfera creata este una familiala, deoarece chiar daca nu ati citit cartea, stiti povestea. Cunoasteti deja detalii vitale, dar cu toate acestea, este in continuare o lectura captivanta, care merita un loc de cinste in biblioteca dumneavoastra.

De ce merita sa cumperi cartea

Daca sunteti in cautarea unei carti pe care sa o cititi pentru a va aminti perioada copilariei, ori chiar alaturi de copiii dumneavoastra, romanul Ocolul pamantului in 80 de zile este alegerea ideala! Este o carte imbibata in istorie, cultura, elemente de geografie si invataminte importante despre prietenie, respect si onoare. Toate aceste calitati il definesc pe personajul principal Phileas Fogg, un gentleman englez cu adevarat remarcabil.

Cartea a fost publicata si republicata, astfel incat sa puteti alege editia favorita, conforma bugetului de care dispuneti. De asemenea, puteti oricand sa comparati romanul cu productiile inspirate de acesta.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu