Pachinko

Informatii generale

PachinkoCartea Pachinko a aparut in anul 2017 si este scrisa de autoarea de origine sud-coreeana, Min Jin Lee. Prezentata drept o fictiune istorica, Pachinko impresioneaza, atrage si cutremura cu fiecare pagina.

Este o carte stufoasa, dar profunda. Un roman grandios despre sacrificiu, ambitie si loialitate, toate impletite cu cultura asiatica si traditiile de neclintit. Munca autoarei a fost rasplatita prin distinctii importante, printre care si Litsy Award for Historical Fiction in 2017 si Reading Women Award for Fiction in acelasi an.

Plotul

,,Sa traiesti zi de zi in prezenta celor care refuza sa-ti recunoasca umanitatea iti face mare curaj.”

– Min Jin Lee
Pachinko

Sunja, un personaj care ramane consecvent pe parcursul intregului roman, este un exemplu de cat de complex poate fi un personaj. Ea experimenteaza atat de mult in aceasta carte, atat de mult incat pur si simplu nu poti sa nu o iubesti. Familia ei este ceea ce o conduce, si ea este ceea ce ii misca si ei. Legatura dintre ei este zdruncinata odata cu schimbarea finala a situatiei lor mai tarziu in roman. Sunja a facut multe sacrificii pentru ei, drragostea lor unul fata de celalalt iesind in evidenta in cadrul fiecarui capitol prin intermediul conversatiilor si actiunilor.

PACHINKO ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Pachinko

nemira

Pachinko

carturesti

Pachinko

libris

Pachinko

cartepedia

Pachinko

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cu o scriere detaliata si emotionanta, Min Jin Lee creioneaza o poveste istorica despre iubire, compasiune si rezistenta in cartea ei intitulata Pachinko. In acest roman, urmarim patru generatii ale unei familii coreene incepand de la inceputul anilor 1900 pana la sfarsitul anilor 1900, unde coreenii au fost oprimati de omologii lor japonezi. Desi romanul are elementul sau de tristete, are si scene de bucurie. Cititorii vor putea simpatiza cu personajele din cauza tuturor greutatilor cu care se confrunta si le vor admira pentru puterea lor de vointa in circumstantele in care se afla. Exista razboi, exista saracie, exista pierderi, dar exista si fericirea familiei care conduce.

De ce merita sa cumperi cartea

Aceasta carte este o carte pentru adulti, dar am putea spune ca ar trebui sa fie citita de tinerii adulti care doresc sa citeasca ceva cu substanta. Min Jin Lee arata cu adevarat cititorilor ei care este adevarata durere. Aceasta carte are atat de multe elemente minunate in toate domeniile, inclusiv despre Japoniei, cultura Coreei si luptele celui de-al doilea razboi mondial. Sunt multe de invatat din citirea acestei carti, in special despre istorie si cum a fost pentru anumiti oameni.

Pret
9
Actiune
8.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score