Pacienta tacuta

Informatii generalePacienta tacuta

Cartea Pacienta tacuta a aparut anul acesta la editura Litera si se numara deja printre thrillere exceptionale ale anului 2019. Autorul, Alex Michaelides debuteaza in lumea scriitorilor cu acest roman care se bucura de aprecierea criticilor si a fanilor din intreaga lume. Este un roman misterios, bine scris si cu un deznodamant surprinzator.

Plotul

Intr-o seara linistita, Alicia Berenson ii impusca pe sotul ei de cinci ori, apoi se opreste sa vorbeasca. Sase ani mai tarziu, a fost inchisa intr-o institutie de psihiatrie, dar inca nu a spus nici un cuvant. Alicia devine astfel, pacienta tacuta.

Theo Faber, un psihoterapeut care vine cu propriul sau bagaj de traume, promite sa deblocheze secretele care inconjoara aceasta femeie misterioasa. Dar Alicia este un tip de sfintenie, o victima, sau poate, dupa cum sugereaza un personaj, o sirena tacuta. Theo devine un fel de avocat pentru Alicia si toate partile din procesul terapeutic sunt fascinante pentru citiror.

Scrisul lui Alex Michaelides este inteligent, plina de ritmuri si este bine compus. In calitate de autor, el este in deplina stapanire a acestui debut fulminant. Doar de indata ce credeti ca intelegeti ce se intampla, vor aparea noi probleme la suprafata. Aceasta va atrage si va veti descoperi dezvaluind noi mistere care va vor atrage si mai mult in lectura.

CARTEA PACIENTA TACUTA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Pacienta tacuta

carturesti

Pacienta tacuta

libris

Pacienta tacuta

cartepedia

Pacienta tacuta

Prin contrast, cititorii se apropie de personajul psihoterapeutului Theo. Povestea lui Theo este cea pe care o urmarim foarte indeaproape pe durata citirii. Il urmarim cand isi incepe noul loc de munca la Grove, unitatea psihiatrica in care locuieste Alicia, ne uitam in timp ce isi incepe sesiunile cu aceasta incercand sa-i sparga tacerea si vedem cum navigheaza birocratia din institutie. In acelasi timp, cand Theo incearca incet, dar sigur, o legatura semnificativa cu Alicia, tot asa si cititorii cauta o intelegere semnificativa a vietii personale a lui Theo. Pentru un personaj care este hotarat sa dezvaluie secretele pacientului sau, Theo este el insusi misterios pentru cititor. Alex Michaelides adauga un alt nivel de mister aici, tinand cititorii sa se intereseze de dezvaluirea treptata a secretelor lui Theo, chiar si atunci cand secretele lui Aliciei ajung la luminca.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Impactul real al Pacientei tacute vine intr-un mod linistit si metodic in care Michaelides a scos tot ce e mai bun din personajelor sale. Autorul face un studiu de caractere exceptional: nu doar pacientul titular al povestirii, ci si terapeutul care o trateaza.  De-a lungul cartii, Alicia este o prezenta linistita si  totusi prezenta peste tot. Este fascinant ca povestea unui personaj sa nu poata fi povestita direct cititorului, ceea ce accentueaza misterul. Alicia devine aproape ca o panza neagra, un loc unde cititorii vor colecta ceea ce s-a spus despre ea pentru a obtine o farama din intelegerea infractiunii teribile pe care a comis-o.

De ce merita sa cumperi cartea

Sunt multe lucruri de spus despre aceasta carte. Este o proza inspirata din legendele grecesti care reuseste sa tina cititorul in suspans la fiecare noua pagina. Este un roman de debut remarcabil, care isi creeaza propriul drum, oferind un studiu inteligent al caracterelor si al ideii de crima din iubire. Zvonurile spun ca acest roman va fi ecranizat, lucru care cu siguranta va ambitiona autoru lsa continue cu aceasta cariera si sa mai scoata si alte romane uluitoare.

Pret
8.5
Actiune
9.5
Personaje
9
PROS
  • Actiunea este palpitanta.
  • Deznodamant neasteptat.
CONS
  • Este un roman de debut, ceea ce inseamna ca necesita usoare imbunanatiri.
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score