Pecetea mortii

Informatii generale

Pecetea mortiiCartea Pecetea mortii este primul volum din seria de succes lansata de autoarea de origine americana Veronica Roth. Romanul este dedicat publicului tanar, abordand teme specifice varstei, intr-o atmosfera fantasy care acapareaza instant atentia cititorilor prin multitudinea de adjective folosite si creionarea unei lumi noi, unde fiecare personaj are cate o putere speciala.

Romanul a fost publicat in anul 2017, iar in acelasi an a fost preluata si tradusa si de catre editura Leda Edge pentru publicul din Romania. Cartea este destul de stufoasa, insumand un total de 496 de pagini. Volumul al doilea, Cumpana destinelor, a fost lansat anul urmator si se gaseste in librariile online si magazinele fizice.

Veronica Roth este cunoscuta drept un autor de Bestseller datorita seriei sale Divergent, compusa din 4 volume, care la scurt timp au fost si ecranizate, spre deliciul fanilor.

Plotul

Pecetea mortii este o carte despre prietenie. Cei doi protagonisti, Cyra si Akos traiesc in lumi diferite si indepartate, doar ca in universul lor, calatoria pe alte planete este posibila. Fiecare personaj are o poveste impresionanta, iar lupta pentru suprematie este acerba. Pe de o parte, Cyra este sora unui tiran brutal, iar pe de alta parte, Akos este un biet fiu de fermier.

Contrar povesitlor clasice de iubire, Akos devine un fel de servitor in casa Cyrei, insa acestia dezvolta  oprietenie impresionanta. Pe parcurs, sentimentele lor se dezvolta, transformandu-se in ceva mai mult. Conflictul dintre popoarele lor devine din ce in ce mai amplu, iar viata ambilor este pusa serios in pericol.

Intrebarea de pe buzele cititorilor este: Se vor sprijini unul pe altul, ori vor ajunge sa se distruga?

PECETEA MORTII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Pecetea mortii

carturesti

Pecetea mortii

libris

Pecetea mortii

cartepedia

Pecetea mortii

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul literar al Veronicai Roth este unic, usor de recunoscut si de parcurs. Cuvintele alese de ea, impreuna cu metaforele construite descriu perfect lumea creata prin imaginatia sa. In mod clar se adreseaza in mod special publicului tanar, abordand deseori tematice fantasy, accentuand prin caracteristici fizice si puteri supranaturale.

Cartile acestei autoare sunt ample, imbogatite de dialogul stufos dintre persoanje si intrigile care apar cu fiecare nou capitol. Este o lectura usoara, dar care va va tine cu sufletul la gura.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Pecetea mortii merita cumparata deoarece este o invitatie spre descoperirea unei noi lumi. Un unviers fantastic in care Cyra si Akos se lupta cu fortele raului si fac sacrificii enorme pentru binele celor din jur.

Daca nu sunteti fani ai genului, considerati aceasta carte drept un cadou perfect pentru cei mai tineri care indragesc lectura.

Pret
9
Actiune
10
Personaje
10
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score