Prizonierii timpului

Informatii generale

Prizonierii timpului este un roman scris de catre faimosul autor american Michael Crichton. Romanul a fost publicat in anul 1999, iar impactul mare pe care acest roman l-a avut asupra publicului cititor, a determinat o ecranizare in 2003 a acestuia si, totodata, realizarea unui joc pe calculator. Michael Crichton a avut nevoie de 81 de resurse bibliografice pentru a- si putea duce la bun sfarsit opera, astfel incat sa nu ofere publicului informatii total eronate.

Un roman SF, Prizonierii timpului s-a dovedit a fi inca o carte foarte puternica si importanta pentru publicul larg ca urmare a continutul foarte bine structura in cele doua planuri, dar si a cumulului ingenios de actiuni care succede armonios si cronologic lectura.

Prizonierii timpului Plotul

Cartea pune accent pe un grup de trei studenti absolventi la arheologie care doreau sa isi caute profesorul undeva in trecut. Astfel, cu o tehnologie cuantica super avansata din laboratorul ITC, Noul Mexic, cei trei arheologi: Chris Hughes, Kate Erickson si Andre Marek, reusesc sa se teleporteze in secolul al XIV- lea, mai exact in anul 1357, in Franta unde profesorul Edward Johnston a fost teleportat tot cu ajutorul masinarii, numai ca nu a mai putut sa se intoarca.

Ajungand intr-un secol medieval, personajele principale trebuie sa se adapteze acelei lumi si sa il gaseasca pe profesor in maximum 37 de ore, altfel raman blocati acolo. Din acest moment intriga incepe si actiunea spumoasa a cartii se deruleaza cu cavaleri si lupte incitante.

 

CARTEA PRIZONIERII TIMPULUI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Prizonierii timpului

carturesti

Prizonierii timpului

libris

Prizonierii timpului

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea imbina armonios naratiunea, dialogul si descrierea. Descrierea este ampla si surprinde cu exactitatea lumea medievala a Frantei din secolul al XIV- lea, de la imbracaminte, pana la decoratiuni. Naratiunea este spumoasa si usor de citit, incat ii permite cititorului sa se teleporteze odata cu personajele in lumea Frantei.

Actiunea romanului se desfasoara in doua planuri, urmarite cronologic: unul prezent, in laboratorul ITC, si unul trecut, in secolul XIV.

Temele vizate includ natura lacomiei, prietenia autentica si conexiunea surprinzator de dinamica dintre trecut si prezent. Cronologia este relatata din perspectiva omniprezenta la persoana a treia, schimband frecvent punctul de vedere pentru a crea suspans si pentru a creste misterul.

Patru parti corespund unei regiuni din Franta sau Statelor Unite, pe care personajele principale le exploreaza: Corazon, Dordogne, Blackstone si Castelgard.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Prizonierii timpului este un roman construit armonios si cronologic, fiind foarte usor de lecturat. Actiunea controversata si epliogul spumos dau contru si forma, iar prin prisma descrerilor amanuntite totul devine mult mai fascinant si mai realist. Tehnologia de care se bucura roamnul o sa ii ofere cititorului o alta perspectiva despre calatoria in timp si despre inventii. Este o lectura placuta, incitanta care imbina doua lumi intr-un mod omogen si extrem de savuros.

Pret
8.5
Calitate
8
Actiune
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments
Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score