Puterea prezentului

Informatii generale

Cartea Puterea prezentului este un ghid catre iluminarea spirituala care a fost scrisa de Eckhart Tolle, publicata la sfarsitul anilor 1990.

Pana in Puterea prezentuluiprezent, aceasta carte a fost tradusa in aproximativ 33 de limbi. Puterea prezentului este destinata sa fie precum un ghid pentru viata de zi cu zi care subliniaza importanta trairii in prezent si evitarea acelor ganduri care se focuseaza excesiv pe trecut sau pe viitor.

Plotul

Cartea Puterea prezentului se inspira dintr-o varietate de traditii spirituale. De-a lungul timpului, anumiti critici au considerat aceasta carte ca fiind inspirata de fundamentele religiei budiste, condimentata de putin misticisim. Eckhart Tolle se foloseste de aceste surse de inspiratie pentru a descrie un sistem de credinta bazat pe a sti cum sa traiesti in moment.

Mesajul principal al cartii este faptul ca majoritatea problemelor emotionale pe care le avem sunt inradacinate in aceasta focusare pe trecut sau pe viitor si omiterea prezentului. Autorul sustine ca ar trebui sa fim constienti de acest moment al prezentului pentru a duce o viata echilibrata.

CARTEA PUTEREA PREZENTULUI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Puterea Prezentului

elefant

Puterea Prezentului

carturesti

Puterea Prezentului

libris

Puterea Prezentului

Conform cartii, numai momentul prezent este acela care conteaza. Noi suntem cei care ne cream trecutul si viitorul prin puterea gandurilor. Autorul sustine ca doar avem iluzia ca avem control asupra vietii noastre, iar aceasta iluzie ne aduce durere. Autorul ofera, de asemenea, si cateva sugestii de meditatie sau relaxare care ne pot ajuta sa ne focusam pe clipa prezenta.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Puterea prezentului este plina de idei, ganduri si lectii de viata care te vor captiva, dar nu intr-o maniera exhaustiva. Eckhart Tolle nu isi prezinta filosofia din perspectiva unui atotstiutor, ci din perspectiva unui prieten spiritual care doreste sa te ghideze catre armonie.

Puterea Prezentului este genul acela de carte pe care, atunci cand o citesti, simti nevoia sa o subliniezi cu un marker, deoarece este plina de citate interesante. Desi au existat de-a lungul timpului numerosi critici ai acestei carti, ea este de un real ajutor pentru cei care doresc sa invete cum sa nu mai fie anxiosi fata de trecut si viitor, ci cu adevarat multumiti de clipa prezenta si de magia momentului care se intampla acum.

Lectura acestei carti te va ajuta sa te simti mai bine si sa ai incredere in propria ta persoana si in capacitatea intriseca de a te focusa pe prezent, pentru a evolua ca persoana.

De ce merita sa cumperi cartea

Lecturarea acestei carti este ca un fel de avant spiritual, te va ajuta sa iti dai seama ca nu are rost sa te ingrijorezi asupra a ceea ce va urma, si mai ales sa pierzi timpul gandindu-te la trecut.
Prin focusarea asupra prezentului si renuntarea la control, vei evolua spiritual si de asemenea vei descoperi anumite oportunitati care iti vor transforma viata intr-o adevarata calatorie.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu