Regii blestemati

Informatii generale

Regii blestemati este o serie de romane istorice, menite sa prezinte intamplarile tumultoase ce se petreceau in curtea regala a Frantei intre secolele XIV-XV.

Maurice Druon este autorul care sta in spatele celor 7 carti: Regele de Fier, Regina Sugrumata, Otravurile Coroanei, Legea Barbatilor, Lupoaica Frantei, Crinul si Leu, Cand un rege pierde Franta, din seria Regii Blestemati. Seria a fost scrisa in anii ‘50 si a devenit sursa de inspiratie pentru multe carti una, dintre cele fiind seria Game of Thrones a lui George R.R. Martin.

Regii blestemati Plotul

Cartile sunt urmarite cronologic, fiind in stransa legatura una cu cealalta, acest lucru dand farmec si incitand cititorul. Astfel, intreaga actiune porneste din secolul al XIV – lea cand pe tronul Frantei statea Filip al IV-lea cel frumos, supranumit si Regele de Fier din cauza cruzimii lui sau Regele de Marmura din cauza tenului sau alb si a trasaturilor dure pe care le avea. Ii este urmarita viata Regelui de Fier si a deciziilor sale care care ajung sa creeze intrigi, mistere, secrete care inca domnesc necunoscute, incitand istoricii.

Una dintre cele mai mari actiuni care reprezinta spuma primeli carti, menita sa isi lungeasca radacinile si repercusiunile pe intreaga serie este distrugerea Ordinului Templierilor.

 

SERIA DE CARTI REGII BLESTEMATI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Regii blestemati

elefant

Regii blestemati

carturesti

Regii blestemati

libris

Regii blestemati

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Aceasta serie tumultoasa, presarata cu secrete, mistere, si intamplari ce ingrozesc cititorii, are o insemnatate foarte mare asupra peespectivei pe care o abordeaza cititorii atunci cand incep lecturarea. Acuratetea cu care este descrisa fiecare actiune in parte si prezenta naratorului omniscient cutremura cititorul si ofera noi intelesuri asupra istoriei, asupra oraselor, oamenilor, vestimentatiei si moravurilor societatii franceze.

Personajele principale vin ca un cumul de idei, decizii si norme ale unei societati descrise cu exactitate. Timpul descris si modul de narare il teleporteaza si mai mult pe cititor in actiune, oferind sens si forma.

De ce merita sa cumperi cartea

Prin toate intrigile si intamplari dominante in toate cartile, Regii Blestemati da sens si noi intelesuri istoriei, menite sa captiveze si sa trezeasca interesul cititorilor. Este cartea ce da farmec Frantei si o prezinta dintr-o alta erspectiva, dura si ademenitoare.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu