Reteaua Alice

Informatii generale

Reteaua AliceCartea Reteaua Alice este un roman de fictiune care insumeaza peste 500 de pagini si a fost lansat in anul 2017 de catre autoarea Kate Quinn.

Cartea prezinta franturi crunte ale istoriei intr-o maniera diferita fata de orice altceva ati mai citit pana acum, iar autoarea reuseste sa creioneze persoanje impresionante. La scurt timp de la lansare a devenit bestseller international.

Succesul rasunator al romanului a dus la publicarea si traducerea sa in peste 20 de tari intr-un timp relativ scurt. Reteaua Alice este disponibila in tara noastra prin intermediul editurii Litera.

Plotul

In urma razboiului, Charlie este aruncat impreuna cu o femeie veterana spiona din razboiul anterior intr-o calatorie cu miza mare pentru a localiza figuri disparute din trecut. Puzzle-uri nesolutionate si ghicitori criptice se ridica ca buruienile dintr-un crater cu bomba si, dupa cum spune Charlie, exista intotdeauna un raspuns. Dar aventurile lor se dovedesc a fi dezordonate, ceea ce pana la urma este ceea ce face viata – si romanul in sine foarte interesant.

Anul actiunii este 1947. In drumul lui Charlie eclozeaza un plan alternativ si anume sa o urmareasca pe Rose, pierduta undeva in Franta. In Europa, mahmureala razboiului era inca vizibila intr-un mod diferit fata de New York. Rose este un refugiat in mijlocul unei hoarde de persoane stramutate, un singur graunte de nisip pe o plaja prabusita, aproape eliminata, dar Charlie este hotarat sa o gaseasca cu orice pret.

CARTEA RETEAUA ALICE ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Reteaua Alice

carturesti

Reteaua Alice

libris

Reteaua Alice

cartepedia

Reteaua Alice

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Acest roman are o  inclinatie feminista placuta si reprezinta cu siguranta o tema majora. Autoarea reuseste sa exploreze reteaua de spioni intr-un mod credibil, autentic si care va va face sa apreciati si mai mult lectura. Nu a incercat sa arunce un strat de glamour peste munca periculoasa, istovitoare si dificila pe care aceste femei le-au facut pentru a ajuta la incheierea razboiului, iar acest lucru va va placea cu siguranta. La modul general, putem spune ca este un roman de fictiune istorica bine cercetat, cu personaje distincte si o multime de momente emotionantr.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Reteaua Alice merita cumparata deoarece este un roman pur si simplu fantastic. Povestea este una inovatoare, care se intinde pe durata ambelor razboaie, fapt ca ii confera un impact emotional puternic. Unghiul povestii este minunat. Cele doua eroine si cele doua perspective ale acestora sunt privite in perspectiva, astfel incat noi, in calitate de cititori, sa putem observa diferentele, dar totodata legatura iminenta dintre aceste doua femei extrem de puternice.

Pret
9
Actiune
10
Personaje
9.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score