Seria Amurg

Informatii generale

Seria AmurgSeria Amurg, cunoscuta si sub numele de The Twilight Saga, reprezinta o colectie de patru romane scrise de autoarea de origine americana Stephenie Meyer. Primul roman: Amurg, a fost publicat in anul 2005 si datorita succesului internaitonal, a fost rapid transpus intr-o ecranizare de exceptie. Toate cartile s-au bucurat de propria adaptare in film, cea de-a patra carte avand de fapt nevoie de doua filme pentru a acoperi cat mai mult din poveste.

Seria Amurg a fost nominalizata si a castigat numeroase premii literare, insa a primit si crtici din partea iubitorilor de carte. In ciuda faptului ca romanele sunt scrise bine si ca povestea de dragoste a protagonistilor a inspirat alte romane si productii TV de succes, faptul ca ecranizarea nu s-a ridicat la asteptarile fanilor a transformat seria intr-uan dintre cele mai controversate din istoria literaturii. Seria Amurg ramane in continuarea una dintre cele mai dezbatute subiecte din sfera SF dedicata adolscentilor.

,,Profund de seducatoare si cu suspans extraordinar, seria Amurg  este o poveste de dragoste care musca.”

Plotul

Povestea Amurg este despre Bella, o muritoare care se muta in orasul natal alaturi de tatal ei. Provenita dintr-o familie cu parinti divortati, Bella este retrasa, misterioasa si nicidecum dornica sa imbratiseze noua ei viata intr-un oras de la capatul lumii unde nu cunoaste pe nimeni. In antiteza completa, autoarea ni-l prezinta pe Edward Cullen, fiul unei familii instarite din orasul in care se muta Bella si cel mai ravnit burlac. Desi amandoi sunt adolescenti si frecventeza cursurile aceluiasi liceu, intre cei doi se infiripa o poveste de iubire care avea sa cucereasca inimile a milioane de fani din intreaga lume.

Povestea dintre muritoarea Bella si vampirul Edward a facut inconjurul lumii si a tinut cu sufletul la gura cititorii si spectatorii dornici sa afle cum se va sfarsi fabuloasa lor lupta cu fortele raului. De-a lungul celor patru romane, Bella si Edward se confrunta cu multi dusmani, dar si cu situatii specifice oricarui cuplu de adolescenti. Faptul ca Stephenie Meyer a reusit sa creioneze un cuplu atipic intr-o maniera atat de familiala, este probabil motivul pentru care Seria Amurg are atat de mult succes.

SERIA AMURG  ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

carturesti

Seria Amurg

libris

Seria Amurg

elefant

Seria Amurg

cartepedia

Seria Amurg

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul autoarei Stephenie Meyer usor de inteles si de apreciat. Aceasta se foloseste de diverse artificii pentru a crea suspans, pentru a intensifica senzatia de mister si pentru a demonstra iubirea dintre personajele creionate de ea. Una dintre tehnicile cele mai apreciate a fost aceea de a lasa pagini goale intr-un roman pentru a portretiza golul din inima Bellei in momentul in care aceasta a aflat ca nu il va mai revedea pe Edward niciodata. Paginile goale s-au scurs precum zilele de agonie ale Bellei, iar in film aceasta parte a fost ecranizata intr-o scena cu protagonista stand in fata unui geam. Frunzele copacilor cadeau si culorile din exterior se schimbau, fapt ce demonstra trecerea efemera a timpului.

De ce merita sa cumperi cartea

Seria Amurg merita cumparata deoarece este una dintre cele mai achizitionate si aclamate colectii literare dedicate publicului adolescent. Desi nu se mai numara printre cele mai populare titluri in prezent, ocupa in continuare un loc de cinste in milioane de biblioteci personale si se afla pe rafturile tuturor librariilor fizice si online din lume. Povestea Bellei si a lui Edward va ramane pentru mult timp in mintea multora dintre noi.

Pret
8.5
Actiune
8.5
Personaje
9
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score