Stalpii Pamantului

Informatii generale

Cartea Stalpii Pamantului este capodopera scrisa sub forma unui roman istoric fictiv ca si loc de intamplarea a actiunilor, de catre faimosul scriitor Ken Follett. Ken Follett este un autor britanic galez care a lansat cartea Stalpii Pamantului in anul 2013.

Acest roman istoric, este un bestseller, captand cititorii inca de la primul paragraf. Fiind o carte scrisa si relatata cu atat de mult patos, punerea ei in scena a devenit o necesitate. Astfel, anul 2017 aduce si ecranizarea cartii.

Stalpii Pamantului Plotul

Actiunea se deruleaza in secolul al XII-lea si se intinde pe 40 de ani, pe plaiurile Angliei. Totul incepe sa se deruleze sub ochii cititorului pe trei planuri narative, aparent fara nici o legatura intre ele, schitand destine ce incep sa se lege treptat.

Galeria de personaje verosimile care dau sens actiunii precum: Philip, staretul plina de creativitate si pasiune pentru Divinitate, Tom, un zidar care a reusit sa devina arhitect si care s-a indragostit orbeste de Lady Aliena, o femeie deosebit frumoasa si enigmatica prin secretul sau rusinos, Jack, fiul vitreg al lui Tom carea ars biserica din temelii, Alfred, fiul legitim al lui Tom, William, unul dintre cele mai puternice personaje, luand masca unui antagonist, etc. au menirea de a crea un tablou intreg, amplu si detaliat al Angliei, din secolul XII.

 

 

CARTEA STALPII PAMANTULUI ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Stalpii Pamantului

elefant

Stalpii Pamantului

carturesti

Stalpii Pamantului

libris

Stalpii Pamantului

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Actiunea graviteaza in jurul reconstruirii lacasului de rugaciune gotic din Anglia, Kingsbridge. Totul lasa la iveala intrigi, oameni cu pofta de sange si de rautate, iubiri interzise, tradari.

Cadrul politic care marcheaza inceputul, este plasat la sfarsitul domniei regelui Henry I, unde tot ce urmeaza in Anglia dupa moartea sa sunt tradari si revolte, personaje frivole, sterpe, pline de mizerie si spirit razboinic.

Sunt atat de bine descrise personajele, incat multe dintre ele sunt arhetipuri general valabile pana in ziua de astazi, menite sa ii ofere cititorului o perspectiva de ansamblu a unei societati mizere. Realatiile pe care personajele ajung sa le formeze intre ei starnesc intrigi, tradari, prietenii, iubire, creionate intr-un mod dur si privite ca un joc de domino.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea Stalpii Pamantului este un roman istoric fascinant inca de la prima pagina. Multitudinea detaliilor, modul de prezentare atat al societatii luata ca un intreg cat si a fiecarui personaj in parte ii ofera cititorului o alta perspectiva asupra vietii.

Cumulul de evenimente dau farmec, inteles si sunt menite sa afunde cititorul in lectura, sa se simta precum ochIi care privesc totul din umbra.

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Lasa un comentariu
  1. O exceptionala lectie de istorie! Recomand atat romanul cat si serialul din 2010. Desi cartea are un pret ceva mai mare, la aproape 1000 de pagini eu zic ca merita din plin.

    • Si noi consideram ca merita acest pret. De foarte multe ori, cartile sunt nepretuite si suntem dispusi sa platim oricat pentru ele.

Comentariu