Sub aceeasi stea

Informatii generaleSub aceeasi stea

Sub aceeasi stea este unul dintre cele mai populare romane pentru adolescenti ale tuturor timpurilor. Tot aceasta carte a fost si inspiratia pentru ecranizarea cu acelasi nume, lansata in 2014, unde protagonisti erau actorii Shailene Woodley si Ansel Elgort.

Publicat in anul 2012 la editura Dutton Books, cartea a fost scrisa de John Green un romancier foarte apreciat al zilelor noastre. Cartea insumeaza peste 300 de pagini si a reusit sa obtina o serie de premii importante in perioada 2012-2013, printre care si Georgia Peach Book Award si Audie Award for Teens.

In tara noastra, cartea a aparut la editura Trei, tot in 2012.

Plotul

Sub aceeasi stea este un roman de dragoste, insa autorul ne prezinta o poveste romantica desutl de dramatica. Personajele principale sunt Hazel si Gus, doi tineri grav bolnavi, care in fiecare zi se lupta sa supravietuiasca. In goana lor dupa gasirea optimismului, sau chiar a unui leac miraculos, ajung sa treaca unul pe langa altul, fara sa observe minunea care se intampla intre ei.
Cei doi ajung sa se indragosteasca si sa isi impartaseasca trairile, suferintele, dar si temerile legate de constientizarea iminenta a mortii, soarta care ii paste, mult mai rapid decat pe ceilalti tineri de varsta lor. Desi se cunosc in circumstante morbide, cei doi gasesc puterea de a zambi si de a incalca regulile din cand in cand, de dragul autenticitatii.
Este cea mai ambitioasa lucrare a lui John Green, deoarece abordeaza povestea induiosatoare a doi tineri bolnavi, care in pofida greutatilor, isi fac timp pentru iubire, o iubire sincera, nevinovata si totusi, atat de dureroasa.

SUB ACEEASI STEA ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

elefant

Sub aceeasi stea

libris

Sub aceeasi stea

cartepedia

Sub aceeasi stea

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul de scriere al lui John Green este fascinant, dar usor de inteles si de parcurs. Publicul tinta al acestei carti sunt tinerii, adolescentii, acesta fiind si motivul pentru care si protagonistii sunt asemenea. Limbajul lor este simplu, uneori exagerat, insa doar din dorinta de a impersioana in fata persoanei iubite. Povestea este una sfasietoare, care merita citita si admirata, oricand.

De ce merita sa cumperi cartea

Romanul Sub aceeasi stea de John Green merita cumparat nu doar fiindca este o lectura populara si fiindca a fost ecranizat si indragit de milioane de fani din intreaga lume. Cartea aceasta trebuie citita de orice adolescent, pentru a intelege greutatile vietii, piedicile pe care uneori boala ni le impune si pentru a invata ca trebuie sa privim intotdeauna noile provocari cu optimism. Povestea de iubire dintre Hazel si Gus este un exemplu, poate nu cel mai bun, dar cu siguranta, unul induiosator. 

Pret
9
Actiune
8.5
Personaje
9.5
Lasa un comentariu  |  Read reviews and comments

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu

Your total score