Sub soarele noptii

Informatii generale

Sub soarele noptii este o carte publicata in anul 2017 si scrisa de autoarea Trish Cook pentru a completa filmul cu acelasi nume si pentru a pregati publicul de povestea de dragoste dintre Katie si Charlie.

De mentionat este faptul ca filmul si cartea Sub soarele noptii/ Midnight Sun sunt inspirate de fapt de filmul japonez Taiyo no uta/ Song to the Sun lansat in 2006, care ii are ca protagonisti pe actorul Takashi Tsukamoto si cantareata de j-pop Yui. Versiunea americana ii audce pe marile ecrane pe fosta vedeta Disney Bella Throne si Patrick Schwarzenegger, fiul lui Arnold Schwarzenegger.

PlotulSub soarele noptii carte

Katie Price este o adolescenta in varsta de 17 ani care isi petrece majoritatea timpului in casa din pricina unei boli rare de care sufera. Boala nu ii permite sa se expuna la soare, Katie fiind extrem de sensibila la razele soarelui, ceea ce inseamna ca doarme pe timpul zilei si doar seara reuseste sa duca o viata realtiv normala. In majoritatea serilor se plimba prin oras, ori canta la chitara, acesta fiind hobby-ul si visul ei, insa boala o impiedica sa viseze prea departe.

Intr-o seara il cunoaste oficial pe Charlie, desi Katie il stie de fapt de foarte mult timp. Petrecand mai mult timp in camera ei, in spatele ferestrelor ei speciale, l-a urmarit mult timp pe Charlie in drumul sau spre antrenamente, aceasta indragostindu-se in secret de tanarul chipes.

Cei doi incep astfel o relatie atipica, cititorul fiind ancorat in poveste si provocandu-l sa isi doreasca sa intervina intre cei doi protagonisti sa ii ajute sa isi dezvaluie adevaratele sentimente. Este un roman superb, usor de citit si cu un final fericit am putea spune.

CARTEA SUB SOARELE NOPTII ESTE DISPONIBILA ONLINE IN MAGAZINELE:

emag

Sub soarele noptii

elefant

Sub soarele noptii

carturesti

Sub soarele noptii

libris

Sub soarele noptii

cartepedia

Sub soarele noptii

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Sub soarele noptii este o carte scrisa astfel incat sa fie usor de citit, fiind mai degraba o prelungire a filmului. Motiv pentru care, daca va decideti sa citit cartea si sa vizionati filmul, nu veti observa diferente notabile, insa ambele vor reusi sa va absoarba in poveste si va vor face sa ii indragiti pe Katie si Charlie.

De ce merita sa cumperi cartea

Sub soarele noptii este o carte care merita cumparata daca nu va este teama de povestile de dragoste triste, care prezinta situatii dificile si care relateaza in general dificultatile oamenilor bolnavi, care sufera diferite complicatii.

Boala de care protagonista Katie sufera este rara, insa visurile ei sunt marete, iar autoarea isi propune ca prin aceasta carte sa insufle cititorilor ideea ca niciodata nu este prea tarziu sa traiesti viata pe care ti-o doresti cu ardoare si ca niciun obstacol nu este suficient de mare pentru a te impiedica sa iti indeplinesti idealurile.

Am mereu o carte in geanta fiindca imi place sa profit la maxim de timpul pe care il am pentru a descoperi noi titluri si personaje misterioase. Citesc carti politiste, de istorie, biografii, fantasy si imi plac chiar si cele cu un iz de romantism.

Spune-ne parerea ta! :)

Comentariu